Twitch'in, Ninja'nın Platformu Terk Etmesinin Ardından Bulduğu İlginç Çözüm

141
15
10
7
3
Twitch'te 15 milyona yakın takipçisi bulunan Amerikalı yayıncı Ninja, geçtiğimiz günlerde platform değiştirdiğini açıklamıştı. Ninja'nın gidişinin ardından Twitch, ünlü yayıncının kanalını kapatmak yerine, Ninja kanalının ziyaretçilerini diğer popüler Fortnite kanallarına yönlendirdi.

Geçtiğimiz hafta ünlü Twitch yayıncısı Tyler “Ninja” Blevins, yaptığı açıklamada 14,7 milyon takipçisinin bulunduğu Twitch platformunu bırakarak Microsoft’un Mixer platformuna geçiş yapacağını açıklamıştı. Hatta Mixer’daki ilk yayınından kısa bir süre sonra 500 bin takipçi sayısını geçmişti.

Twitch yıllardan beri bilinen popüler bir yayın platformu. Mixer ile arasındaki bu rekabetten karlı çıkan tarafın ise Ninja olduğunu söylemek pek de yanlış olmaz. Ninja’nın yokluğunda Twitch’in pek de büyük bir yara aldığı söylenemez. Fakat dev platformun Ninja’nın yokluğunu nasıl dolduracağı merak ediliyordu.

Ninja’nın ayrılışından sonra Twitch, gerçekten akıllıca bir hamle yaptı ve Ninja’nın kanalını kapatmadı. Bunun yerine platformda “Ninja” kanalına gittiğinizde size platformda popüler olan diğer canlı Fortnite yayınlarını öneriyor. Twitch, bu yöntemle zaten sitede bulunan mevcut izleyicileri kaçırmamak ve diğer yayıncılara yönlendirerek sitede tutmak istiyor gibi görünüyor.

Ninja Twitch

Ziyaretçilerini, “Aradığınız Ninja bulunamıyor. Muhtemelen başka kalede.” yazısı ile karşılayan Twitch, Super Mario’ya da bir selam çakmayı ihmal etmemiş.

Normalde, Twitch üzerinde çevrimdışı bir kanalı ziyaret ettiğinizde, yayın panelinde canlı yayınının çevrimdışı olduğuna dair yayıncıya ait bir görsel ve ekranın sağında bulunan sohbet sekmesiyle karşılaşırsınız. Bu değişiklikle, Ninja kanalının sohbet kısmı devre dışı bırakılmış ancak ünlü yayıncıya ait 901 video platformda hala erişilebilir durumda.

Twitch’in bu hamlesinin akıllıca olduğunu söylemiştik. İlerleyen günlerde iki platform arasındaki bu rekabette ne tür hamleler yapılacak bekleyip göreceğiz.

Kaynak : https://www.slashgear.com/twitchs-salty-response-to-ninja-is-perfect-05586265/
141
15
10
7
3
Emoji İle Tepki Ver
141
15
10
7
3