Twitch'te Homofobik Söylemlerde Bulunan 2 Ünlü Yayıncı Ban Yedi

23
8
3
1
0
Twitch nefret söylemlerine karşı izlediği politikayı git gide daha sıkı bir hale getiriyor. Son olarak Twitch'in iki ünlü yayıncısı homofobik söylemlerinden ötürü 1 ay ban yediler.

Twitch'in homofobik söylem nedeniyle banladığı iki isim mevcut: Destiny ve m0e. Bu iki isimden Destiny, YouTube üzerinden paylaştığı soru-cevap videosunda neden Twitch'ten banlandığına dair açıklamalarda bulundu.

Destiny, bir aylık ban yemesinin gerekçesi olarak 'Cuban Faggot!' (İ*ne Kübalı!) hakaretini kullanmasını gösterdi. Ancak, Destiny'nin açıklamasına göre 'faggot' kelimesini kullanmak ciddi bir sorun teşkil etmiyormuş. Neticede herkes kızıp küfür edebilir ancak kendisinin bunu bir topluluğa mal etmesi fişini çeken nokta olmuş.

M0e'nin de ban yemesinin gerekçesi aynı kelimeyi kullanmış olması. Buna karşın M0e, Twitch'in kendisini uyarmamasından ve bir kerede 1 aylık ban vermesinden şikayetçi. Her ne olursa olsun 1 aylık ban oldukça ciddi bir ceza. Nitekim E3 döneminde 2 günlüğüne yayın yapmayı bırakan Ninja, bu süreçte tam 40.000 abone kaybetmişti.

Kaynak : https://www.pcgamer.com/twitch-hands-30-day-bans-to-two-popular-streamers-for-using-homophobic-slurs/
23
8
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
23
8
3
1
0