Twitch Yayıncıları, Çevrimiçi Tacize Karşı ‘SlutStream’ Adlı Bir Etkinlik Yapacak

33
7
3
1
0
Twitch’in kıdemli yayıncılarından biri, yarın SlutStream adlı bir gün organize edecek. Günün amacı ise kadın yayıncılara yönelik çevrimiçi tacize karşı durmak ve ‘slut (Sürtük)’ lafını anlamsızlaştırmak.

Slut (Sürtük) sözcüğü, İngilizce’de ilk olarak ‘ahlaken zayıf karakterli, genel ahlak açısından uygunsuz davranan kadın’ olarak kullanılsa da tarih boyunca erkekleri, kadınları, hayvanları tanımlamakta ve hatta bir dönem sevimli anlamında kullanılmış bir sözcük idi. Son yıllarda ise resmen herkesin ağzına sakız oldu. 

Son yıllarda SlutWalks adlı etkinlikler gibi etkinliklerde bu sözcük, isimlendirme için seçiliyor. Seksi kıyafetleriyle yürüyüş yapan kadınlar, kıyafetlerin cinsel saldırı ya da şiddet için gerekçe olamayacağını savunuyor. Liselerde ve üniversitelerde kılık kıyafet yönergelerinde kadınların ve kızların uyması gereken kuralları tartışmaya açıyorlar. Şimdi bu akım Twitch’e de taşınıyor. 

kaceytron

Twitch yayıncıları, slut sözcüğünün ve genel olarak sürtük diyerek hakaret etmenin yaşamayı ve çevrimiçi çalışmayı ne kadar zorlaştırdığını gündeme getiriyor. 

Uzun süredir Twitch yayınları yapan ve 500 bin takipçisi bulunan Kacey “Kaceytron” Kaviness, SlutStream’in arkasındaki isim. Kaceytron, yaptığı açıklamada “Pek çok kişi bana ‘Niye etkinliğe SlutStream diyorsun? Bu çok ofansif’ dedi. Buna SlutStream denmesindeki amaç sözcüğü geri almak ve ona daha az güç vermek.” 

twitch

Kaviness, kendisini alaya alarak “memeli yayıncı” olarak adlandırıyor. Yayıncıyı da 2013’te şöhrete ulaştıran şey, Twitch kültürüyle dalga geçmesi ve trollük yapması olarak biliniyor. Kaviness, 2018’de Kotaku’ya “Kadın yayıncıların derin dekoltelerinden dolayı üzülenler benim yayınımı görecek ve ‘Ha, evet, izlenmek için sürtük gibi davranan kadınlarla dalga geçiyor’ diyecekler. Benim bakış açımdan ise, bundan dolayı mutsuz olan insanlarla dalga geçiyorum.” ifadesini kullanmıştı. Kaviness, yıllardır stereotip haline gelmiş olan Twitch’te görünümünü kullanan kadınlar modeliyle dalga geçiyor. 

İnsan kaçakçılığına karşı gerçekleştirilecek olan yayına Kaviness ve Twitch yayıncısı Isabella “IzzyBear” O’Hammon önderlik edecek. Elde edilen gelir, insan kaçakçılığı ve istismarına karşı farkındalık yaratmayı amaçlayan, kar amacı gütmeyen organizasyon Freedom 4/24'e aktarılacak. 

O’Hammon, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda, kadın yayıncılara yönelik sürekli taciz ve aşağılamalara karşı durmak isteyen bütün yayıncıları bu etkinliğe katılmaya davet ediyor. Kaviness ise bu tür davranışların, kadınlar ne giyerse giysin gerçekleştiğini söylüyor. 

Tabii ki bu tür davranışları engellemek konusunda en önemli rol, Twitch’e ve algoritmalarına düşüyor.

Kaynak : https://kotaku.com/twitch-streamers-plan-slutstream-day-to-raise-awarene-1836794287
33
7
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
33
7
3
1
0