Twitter’a “Beğenmedim” Özelliği Geldi!

2
1
0
0
0
Twitter’da yıllardan beri kullanılan favoriye ekleme özelliği “beğendim” şeklinde değiştirilirken, aynı zamanda beğenmediğiniz tweetleri de belirtebilirsiniz.

Twitter dünyası artık günümüzün en popüler mecralarından biri. Facebook gibi uzun uzadıya paylaşımlar yerine kısa ve öz paylaşımı benimseyen Twitter’da beğendiğiniz bir tweeti iki şekilde takipçilerinize aktarabiliyorsunuz.

Eğer bir tweet hoşunuza gittiyse daha önceleri yıldız, şimdilerde ise kalp şeklinde görünen “favoriye alma” özelliğini kullanabilir, eğer çok hoşunuza gittiyse geri dönüşüm simgesine benzer “retweet”, yani “yeniden tweetleme” özelliğini tercih edebiliyorsunuz. O tweet sizi sizden alacak kadar güzel bir paylaşım ise hem RT hem FAV yapıp bu ilginizi belli edebilirsiniz.

Peki, ya o tweeti beğenmediysek? Genellikle bunun çözümü “Çekemeyenler takibi bıraksın” gibi bir durumda olsa da artık Twitter’da beğenmeme dönemi resmen başladı. Fakat, ufak bir farkla;

Şimdi, aslında beğenmedim özelliğini düşündüğünüzde aklınıza favori butonunun yanına bir de beğenmeme butonu geleceğini düşünebilirsiniz. Ancak bu durum bu şekilde işlemeyecek. Yukarıda gördüğünüz gibi bir tweeti bildirmek, yani spam bildirimi yapmak istediğiniz durumlarda gittiğiniz kısımda artık “Bu Tweeti Beğenmedim” bölümü geldi. Buna tıkladığınızda karşıya herhangi bildirim ya da tweette beğenmeme sayısı gibi bir durum çıkmıyor. Bu beğenmeme özelliğinin olayı sadece sizin ana sayfanızda sizin sevmediğiniz tarzdaki paylaşımların olmaması. Yani, siz bu şekilde beğenmediğiniz tweetleri bildirdikçe, Twitter sizin hangi tarzda içerikleri sevmediğinizi öğrenerek sizin karşınıza bu tweetleri çıkarmayacak.

Şu anda sadece iOS kullanıcılarına sunulan bu özellik kısa süre içerisinde Android ve tarayıcı sürümleri için de gelmesi bekleniyor.

2
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
1
0
0
0