Twitter, Android İçin Alt Kısma Gezinme Çubuğu Ekledi

12
5
4
3
1
Twitter, Android İçin Alt Kısma Gezinme Çubuğu Ekledi
Twitter, Android kullanıcıları için alt kısımda yer alan bir gezinme çubuğu ekledi.

Günümüzün en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olan Twitter, Android uygulaması için yeni bir güncelleme yayınladı. Güncelleme kapsamında, uygulamanın altına bir gezinme çubuğu eklendi. Bu güncelleme küçük bir detaymış gibi gözükse de kullanıcıların etkileşimi düşünüldüğünde son derece büyük bir güncelleme olarak kabul ediliyor.

Temel olarak dört ana sekmeye sahip olan çubuk, sırasıyla Anasayfa, Arama, Bildirimler ve Mesajlar butonlarını içeriyor. Bu butonlar sayesinde günlük kullanımı büyük ölçüde kolaylaştırmayı hedefleyen Twitter, bunu bir nebze de olsa başarmış gibi görünüyor.

Twitter’ın bu değişikliği yapmasının ardındaki asıl sebep olarak uygulamanın daha erişilebilir olmasını sağlamak ve özellikle de sekmeler arasında gezinmenin daha hızlı olmasını sağlamak olduğu belirtildi. Çubuğun alt kısımda yer alması, kullanıcıların sekmelere çok daha rahat bir şekilde basabilmesini sağlıyor.

Twitter, bu hamleyle daha önce pek çok geliştiricinin yaptığı bir tasarım trendine de geçmiş oldu. Son yıllarda pek çok geliştirici, uygulamalarının alt kısmına kolay gezinme çubukları koyarak kullanıcıların uygulama içinde daha rahat hareket etmelerini sağlıyor. Twitter’ın bu hamlesi kullanıcılar tarafından nasıl karşılanacak, hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Kaynak : https://www.androidheadlines.com/2018/07/twitters-android-app-updated-with-bottom-navigation-bar.html
12
5
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
12
5
4
3
1