Twitter’da iPhone 7 Hediye Edeceğini Vaat eden “Applelphone7” Hesabına Dikkat!

0
0
0
0
0
Apple’ın iPhone 7 lansmanı sonrası açılan ve milletimizin saflığını kullanarak iPhone 7 ve birçok Apple ürünü hediye edeceğini iddia eden Applelphone7 sayfasına dikkat edin.

Bildiğiniz gibi 7 Eylül akşamı tüm teknoloji dünyasının merakla beklediği cihaz olan iPhone 7 tanıtıldı. Birçok kişinin “iPhone 6S alacağım ama 7’yi bekleyim diyorum” gibi ve buna benzer beklentiler ile dört gözle beklediği iPhone 7 görünüşe göre ülkemizde 6S’in çıkış fiyatından kur farkı sebebiyle daha yüksek fiyatla çıkacak. Aynı zamanda ülkemizin yaşam koşulları malum, bu telefonu hiçbir zaman alamayacak veya bilmem kaç taksitle faturaya ek olarak alabilecek kesim mevcut.

Hal böyle olunca bu tarz masum ve bilinçsiz kesimin hayallerini süsleyecek iPhone 7 ve birçok Apple ürününü hediye edeceğini iddia eden ve bunun üzerinden prim yaparak ilerde kullanıcı adı değiştirilip satılacak bir profil türedi. Twitter üzerinden @Applelphone7 şeklinde ulaşabileceğiniz sahte hesap, bir de Apple Türkiye ismini kullanıyor. “Etkinlikler ve çekiliş sonuçları için takipte kalın. Hergün 7 Etkinlik.” şeklinde bir de açıklama girmiş olan bu profil, her gün iPhone 7, MacBook, iPhone 6S, iPad gibi ürünleri RT eden 5 kişiye vereceğine dair saçma vaatler sunarak kullanıcıları kandırmakta.

Biz de Webtekno olarak bu durumu görüp sizleri uyarmak istedik. Bu tarz saçma işlere kesinlikle ama kesinlikle kanmayınız. Daha öncesinde ortaya çıkan ve yine bu malum profil gibi Apple Türkiye olduğunu iddia eden kişi ya da kişilerin açmış olduğu profil uçmuştu. Şimdi de bu tarz vaatler verip belli bir takipçi sayısı ardından para karşılığında satılacak olan @Applelphone7 hesabını şahsen şikayet etmeniz konusunda uyarıyorum. Şimdiden 28.000’i aşan takipçiye ulaşan ve 28.000’den fazla insanın hayalleriyle net bir şekilde dalga geçen profile buradan ulaşarak dilerseniz şikayet edebilirsiniz. Ancak RT veya FAV yaparak prim verememeniz konusunda bir kere daha uyarmak istiyorum.

Son olarak “E biri çekilişle Macbook kazanmış işte!” diye kafanızda soru işareti olacaksa o arkadaşın (büyük ihtimalle hesabın sahibi ya da kankası) da profiline gidip bakabilirsiniz. Herhangi bir RT yapmadan ve aktif olmayan bir profilin bunu kazanmış olma ihtimali var mı? Bir de adamın paylaştığı fotoğraf TechCrunch’ın 2015 yılı 13 inç Macbook Pro modeline benzemiyor mu sizce de? (haber linki) Aaa, bir saniye… Bu Macbook Air diye paylaştığı bir de Macbook Pro! Yemezler arkadaşlar. Bari adam gibi bir proje üretseydiniz :)

Sonuç olarak lütfen bu dolandırıcılara fırsat vermemenizi önemle rica ediyoruz..

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0