Twitter'da, Türkiye Dahil Dünya Genelinde En Çok Paylaşılan Emojiler Belli Oldu

248
10
6
3
2
Artık yeni bir dil olmaya doğru emin adımlarla ilerleyen emojiler, tüm dünyayı kasıp kavuruyorlar. İletişim kurmanın yeni dili olan bu sembolik ifade biçimlerin hangilerini, en çok hangi ülkeler tercih ediyor.

Emojiler, kısa metin mesajlarında yazım ve noktalama işaretlerinin birleşimiyle ortaya çıkmaya başladılar. Onlarla ifade edemediğimiz duyguları anlatmaya, söylediklerimizin dijital birer koda dönüş dünyada duygularımızı aktarmaya başladık. Günümüzde ise bilimsel çalışmalar gösteriyor ki emojiler, gelecekte bir dil olabilirler. 

Artık “sadece emojilerle yazılan roman” gibi birbirinden değişik pazarlama kampanyaları görüyoruz. Operatörler, aynı mantıkla yola çıkarak bu sembolleri reklamlarında kullanıyorlar. Hatta emojilerin bir filmi bile var. 

Kültürel açıdan son yıllarda oldukça zenginleşen emoji sembolleri, artık dünyada daha fazla insanın kullandığı bir araç olmaya başladılar. Kültür demişken, her coğrafya ve ülkenin emoji kullanma alışkanlıkları da son derece farklı. Birbirlerine coğrafi olarak yakın olan ülkelerdeki diller nasıl zamanla kaynaşıyolarsa, emoji alışkanlıkları da ortak bir payda da buluşabiliyor. Diğer taraftan emojiler dil farklılıklarını da ortadan kaldırarak, birbirini hiç anlamayan iki insanın anlaşmasını sağlayabiliyorlar.  

Peki hangi ülke en çok hangi emojiyi Twitter’da kullanıyor?

ABD, Kanada ve İngiltere'de "Yorgun Yüz"

İspanya'da "Bükülmüş pazı":

İtalya'da "Parılayan kalp":

Fransa'da "Ok saplanmış kalp":

Almanya ve Avustralya'da "Ok":

Japonya'da "Kalp atışı":

Kolombiya, Arjantin ve Brezilya'da "Notalar":

Güney Kore'de "Öpücük izi":

Suudi Arabistan'da "Mavi Kalp":

Filipinler ve Endonezya'da "Ekşimiş surat":

Hindistan ve Meksika'da "Dua ya da teşekkür":

Güney Afrika'da "Eller yukarı ya da kutlama":

Türkiye'de "Sırıtan yüz":

248
10
6
3
2
Emoji İle Tepki Ver
248
10
6
3
2