Twitter DM Sisteminde Mavi Tik Dönemi!

0
0
0
0
0
WhatsApp kullanıcılarının belalısı mavi tik, Twitter'ın DM sisteminde.

Instagram ve WhatsApp'ı bünyesinde barından Facebook, kendi uygulaması da dahil olmak üzere bu uygulamalara yeni yeni özellikler getirmekte.

Tabi bu özellikler bazen Facebook'un sosyal medyadaki en büyük rakiplerinden araklanmış gibi duruyor (özellikle Instagram'a yeni gelen 'Hikayeler' özelliği vb).

Ancak sektörde işler karşılıklı. Zira bu kez özellik araklayan taraf Twitter. Twitter, Facebook'a ait olan mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın meşhur, ''yuva yıkan'' olarak adlandırılan mavi tik özelliğini kendi direkt mesaj (DM) sistemine getirdi.

Artık Twitter'dan birine direkt mesaj gönderdiğinizde ve karşı tarafın mesajı okuması takdirinde mavi tik sembolü çıkacak. Ayrıca yine hem Messenger, hem de WhatsApp'da bulunan ve karşınızdaki kişi yazı yazarken sizin gördüğünüz hareketli işaret, Twitter'ın DM kısmında karşımıza çıkan bir diğer özellik.

Hatırlayacak olursanız Facebook, ilk başlarda kendi mesajlaşma sistemini sürekli yeni özellikler ile donatmış, sonrasında da Messenger ayrı bir uygulama ve bağımsız bir platform olarak karşımıza çıkmıştı. Şimdi benzer bir durumun DM için de olma ihtimali gündeme gelmekte.

Yani birkaç ay sonra Twitter'ın DM sistemi, tıpkı Messenger gibi farklı bir uygulama olarak karşımıza çıkarsa pek şaşırmayız. Mavi tik özelliği, Twitter'ın iOS ve Android uygulamasında kullanıma sunulmuş durumda. Web üzerinden ise henüz gerekli güncelleme gelmiş değil (ancak kısa sürede gelir).

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0