Twitter, Donald Trump’ın Videosunu Telif Haklarını İhlal Ettiği İçin Kaldırdı

34
5
0
0
0
ABD Başkanı Donald Trump’ın ekibi tarafından hazırlanan videoda The Dark Night filminin müzikleri izinsiz olarak kullanıldı. Bunun üzerine Twitter videoyu kaldırdı.

Christopher Nolan’ın Batman üçlemesinin son filmi The Dark Knight Rises’ın müzikleri, ABD Başkanı Donald Trump’ın resmi hesabından yayımlanan bir videoda kullanıldı. Müzikleri kullanmak için izin almayan Trump ekibinin videosu için Warner Bros bir telif şikayetinde bulundu. Bunun üzerinde video, saatler içinde siteden kaldırıldı.

Genelde Ghandi’nin söylediği iddia edilen ama söylemediği “Önce seni yok sayarlar. Sonra sana gülerler. Sonra seninle savaşırlar.” sözünü uyarlayan Trump'ın ekibi, sözün son kısmını da “Sonra sana ırkçı derler.” diye değiştirmişti. Bu videonun, 2020 yılında yeniden başkan seçilmek isteyen Donald J. Trump’ın yeniden seçim kampanyasının parçası olduğu düşünülüyor.

Video yukarıdan aşağı garipliklerle dolu olmasıyla da dikkat çekiyordu. Videonun amacı, ABD seçimlerinde Trump’a pek fazla şans tanınmadığını hatırlatmak idi. Zaman zaman komedyenlerin yaptığı gösterilerin de öne çıkarıldığı videoda, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ve çeşitli mitinglerde Trump da yer alıyor. Bütün video ise Hans Zimmer’in “Why Do We Fall?” parçasıyla bağlanıyor.

Aslında Twitter, Donald Trump’ın sitenin kurallarını çiğnemesini çok da umursamıyor. ABD Başkanı haber değeri taşıdığı için site, Trump’a bazı ayrıcalıklar tanıyor. Bu konuda daha önce Twitter CEO’su Jack Dorsey’in yaptığı açıklamalar da var.

Yine de iş telif haklarına geldiğinde site oldukça kararlı bir duruş sergiliyor. Mikroblog sitesi daha önce de yine telif nedeniyle bir Trump videosunu kaldırmıştı. O videoda da R.E.M.’in “Everybody Hurts” şarkısı izinsiz kullanılmıştı.

Videolar kaldırılsa da Donald Trump’ın tweetleri durmaya devam ediyor. Trump, 2020 seçimlerinde yeniden başkanlığa aday olmayı planlıyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/4/10/18303841/trump-twitter-the-dark-knight-rises-copyright-infringement-video-removed-hans-zimmer
34
5
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
34
5
0
0
0