Twitter'dan Gizlilik İhlallerini Azaltacak Yeni Proje: Gizlilik Merkezi

3
1
1
0
0
Adı daha önce yanlışlıkla da olsa gizlilik ihlallerine karışan sosyal medya devi Twitter, kullanıcılarına gizlilik hakkında bilgi sağlayacağı bir bölüm açıyor. Bunun yanı sıra site, gizlilik politikasında da değişikliğe gidecek.

Twitter, bugün bir blog gönderisinde kullanıcılarının gizliliğini koruma konusunda geliştirilebilecek noktalarını olduğunu kabul ederek Twitter Gizlilik Merkezi'ni açacağını duyurdu. Gizlilik Merkezi'nin amacı, kullanıcıların siteyle paylaştığı bilgileri korumak için Twitter’ın ne yaptığı konusunda daha fazla netlik sağlamak. Twitter, aynı zamanda paylaştığı bir tweet serisinde sitenin gizlilik politikasının güncelleneceğini de bildirdi. Bu değişim, 1 Ocak 2020 tarihinde yürürlüğe girecek.

Site, yeni gelişmelerin duyurulduğu tweet serisinde "Şirketlerin, güvenerek kişisel bilgilerini emanet eden insanlara karşı daha sorumlu bir tutumla yaklaşması gerektiğine ve sadece kişisel bilgileri korumakla kalmayıp bunu nasıl yaptığını açıklaması gerektiğine inanıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Yeni Gizlilik Merkezi'nin amacı:

twitter

Gizlilik Merkezi; gizlilikle ilgili yenilikler, duyurular, yeni gizlilik ürünleri, güvenlik olayları hakkında iletişim ve daha fazlası hakkında bilgi sağlayacak olan bir ana üs olarak tasarlandı. Güncellemelerin yapıldığı ve Twitter Gizlilik Merkezi'nin açıldığı gün ise sitenin paylaştığı tweet'te şu ifadelere yer verildi:

"Bugün şartlarımızı ve gizlilik politikamızı güncelliyoruz ve Twitter Gizlilik Merkezi'ni başlatıyoruz. Bu güncellemeler bizi sorumlu ve verilerinizi güvende tutmaya yönelik, gelişmekte olan bir gizlilik ve veri koruma programı tarafından desteklenmektedir."

Twitter ayrıca Genel Veri Koruma Yönetmeliği'ne (GDPR) uymak için geçen nisan ayında gizlilik politikasını güncellemişti. Gizliliğe dair geçmiş eylemlerinden dolayı incelemeye tabi tutulan sosyal paylaşım devinin, kullanıcıların güvenlik amacıyla tutulan e-posta adreslerini ve telefon numaralarını yanlışlıkla reklam amacıyla kullandığı tespit edilmişti. Bilgilerin aynı zamanda üçüncü şahıslarla da paylaşılmış olabileceği de açıklanmıştı.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/twitter-launches-privacy-center-to-explain-what-its-actually-doing-with-your-data/
3
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
1
1
0
0