Twitter Hesabından Kullanıcılara Anket Yapan OnePlus'ın CEO'su, Çentikleri Kullanıp Kullanmadıklarını Sordu

23
12
4
2
1
Dünyanın ilk çentikli telefonu Essential Phone'dan bu yana birçok çentikli telefon üretildi. Peki bu çentikler kullanışlı mı yoksa şişirilmiş birer balondan mı ibaret? OnePlus CEO'su Pete Lau, konu hakkında Twitter'dan anket yaptı.

Ortaya çıktığı ilk andan beri çentikten memnun olanlar da var keza olmayanlar da. Hatta bazı kullanıcılar garip bir şekilde bu özellikten nefret etti. Fakat bu yıl, çentik konusundaki görüşler epey değişti ve birçok kullanıcı çentiği bir telefonun olmazsa olmazı olarak görmeye başladı. 

Pek tabii üreticiler için çentikli telefonları piyasaya sürmek, kimi zaman müşterilerini kaybetmek adına riskli bir durum olabiliyor. Bundan dolayı Huawei ve OnePlus gibi birçok şirket, cihazlarını çentiği açma ve kapama özelliğiyle birlikte piyasaya sürüyor. 

Bu tür bir strateji, büyük şirketlerin müşteri kaybetmelerinin önüne geçmekle birlikte her zevke hitap etmelerini de sağlıyor. Bununla birlikte OnePlus da müşterilerin çentikten hoşlanıp hoşlanmadığına dair daha çok bilgiye ulaşmaya çalışıyor. Son olarak şirketin CEO'su Pete Lau konuya dahil oldu.

"#OnePlus6 kullanıcıları, çentiği gizliyor musunuz yoksa kullanıyor musunuz?"

OnePlus'ın kurucu ortağı ve CEO'su Pete Lau, attığı tweet'le birlikte 2900'den fazla yorum aldı. Bu anketin sonuçlarına göre %56'lık kesim çentiği kullanmayı tercih ederken, %44'lük orandaki kullanıcılar çentiği gizlemeyi tercih ediyor.   

Son yıllarda piyasaya sunulan tüm çentikli telefonlarda, ister istemez bir optimizasyon sorunu yaşanıyor. Buna rağmen şu an için piyasanın trendi 'çentik' ve bu değişene kadar daha pek çok çentikli telefon göreceğiz.

Kaynak : https://beebom.com/to-notch-or-not-to-notch-pete-lau-asks-oneplus-6-users/
23
12
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
23
12
4
2
1