Twitter'ı Adeta Baştan Yaratacak, Test Halindeki 5 Yeni Özellik

18
4
3
2
1
Sosyal medya devleri, kullanıcı sayılarını artırmak ve platformlarını en iyi hâle getirmek için var güçleriyle çalışmalarına devam ediyor. Bu devler arasında bulunan Twitter da yeni özellikleri platformuna dâhil etmeye hazırlanıyor.

Günümüzün çoğunu geçirdiğimiz internet ortamında bizi en çok meşgul eden sosyal medya platformları arasında başı çekenlerden olan Twitter'ın hâlihazırda aktif milyonlarca kullanıcısı bulunuyor.

Sahip olduğu kullanıcılarının Twitter platformunu kullanım deneyimlerini en iyi hâle getirebilmek için ise Twitter, kendisine yeni özellikler eklemekten geri kalmıyor. İşte platforma gelecek olan yenilikler.

5. Bildirimleri sessize alma:

Rahatsız edilmemek istediğimiz anlarda takip ettiğimiz kişilerden veya arkadaşlarımızın bizi @hesapadı şeklinde etiketlemeleri ile gelen bildirimler, bazı durumlarda gerçekten sinir bozucu olabiliyor. Twitter ise bu durumunda farkında olarak Twitter bildirimlerinin geçici olarak sessize alınabilmesini içeren bir özelliği test ediyor. Bu özellik; 1 saat, 3 saat ve 12 saat sessize alma seçeneklerini kullanıcıya sunuyor.

4. Başlıkları takip etme:

Sosyal medya devi Twitter, aynı zamanda kullanıcılarının seçecekleri özel başlıklarla ilgili gelişmeleri takip etmelerine olanak tanıyan bir özelliğin testlerini de gerçekleştiriyor. Bu özellik ile bir kişiyi takip etmeseniz bile konu ile ilişkin olması sayesinde bu kişinin tweet'lerini görebilecek hâle geleceksiniz. Twitter, bu özelliği makine öğrenme teknolojisiyle geliştiriyor.

3. Tweet'ler için bildirim alma:

Paylaşılan tweet'leri artık özel olarak takip edebileceksiniz. Takip ettiğiniz tweet ile ilgili bir gelişme gerçekleştiğinde ise anında bildirim alabileceksiniz. Twitter'ın bu özelliği sayesinde yaşanan en ufak olaylardan bile artık haberdar olmak mümkün. Twitter, bu özellik içerisinde kullanıcılara hangi önem seviyesine sahip olan tweet'lerin bildirimlerinin iletileceğini seçme imkânı tanıyor.

2. Mesajlarda arama:

Platformla iç içe olan kullanıcıların yakındığı bir diğer özellik ise mesajlar içerisinde arama yapılamamasıydı. Bazen 3 ve hatta 4 haneli rakamları bulabilen mesaj kutusunda istenilen konuşmayı bulmak, bir hayli can alıcı hâle gelebiliyor. Hâlihazırda test aşamasında olan yeni özellik, kullanıcıların mesaj kutusunda profil ismine göre arama yapabilmesine imkân sağlıyor. Bu sayede istenilen sohbete çok daha kısa sürede erişilebiliyor.

1. Live Photos desteği (Apple):

Apple'ın özel olarak geliştirmiş olduğu bir fotoğraf çekim türü olan Live Photos, birbirini tekrarlayan hoş görüntülerin ortaya çıkmasına olanak tanıyor. Ne var ki bu fotoğrafları Twitter'a yüklediğinizde sıradan hareketsiz bir fotoğraftan farkı kalmıyordu. Artık Twitter da Apple'ın Live Photo özelliğini destekler bir platform hâline gelecek.

Twitter'ın platformuna dâhil etmeyi planladığı yepyeni özellikleri bu yazımızda sizlerle paylaştık. Sosyal medya platformları hakkında en güncel bilgilere en kısa sürede ulaşabilmek için bizleri takipte kalın.

Kaynak : https://beebom.com/new-features-coming-to-twitter/
18
4
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
18
4
3
2
1