Twitter, İkinci Çeyrekte 3,5 Milyon Aktif Kullanıcı Kaybetti

4
3
1
1
0
Facebook'un hisselerinin değer kaybetmesinden sonra Twitter ile ilgili incelemeler de yapıldı. Twitter hisselerinde değer kaybetmese de, 3,5 milyon kullanıcısını kaybetti.

Twitter, daha büyük rakibi Facebook Inc gibi, bazı ülkelerde düzenleyici kurumların nefret söylemi, taciz edici içerik ve yanlış bilgilendirilmeleri, kullanıcı verilerini daha iyi korumaları ve siyasi reklam harcamalarında şeffaflığı artırmaları için baskı altındaydı. Sosyal medya kuruluşu, son aylarda hesapların kaldırılmasını ve askıya alınmasını artırdı. Bunun, aylık kullanıcı sayısının önceki üç ayın ikinci çeyreğinde kullanıcı sayısının 335 milyona düşmesinin bir nedeni olduğunu belirtti. Thomson Reuters tarafından toplanan araştırmalarda, geçen yıla göre yüzde 24 artışla 711 milyon dolarlık gelir elde edildi. Twitter, ikinci çeyrekte Dünya Kupası'nın iki haftasından yararlandığını ve reklamların 30 milyon dolar gelir elde eden futbol turnuvasına bağlı olduğunu belirtti. Hisse başına eşdeğer kazançlar, rakamların karşılaştırılabilir olup olmadığı hemen bilinmemekle birlikte, hisse başına 17 sent olan Thomson Reuters verilerinin ortalama tahmini ile uyumluydu.

Thomson Reuters verilerine göre, hisse senetleri Perşembe günü işlemlerini önümüzdeki 12 ay içinde 10 kattan fazla beklenen gelirden kapattı. İkinci çeyrekte Twitter'da aylık aktif kullanıcıların sayısının 335 milyon olduğu, yani 3,5 milyon kullanıcı sayısının düştüğü ortaya çıktı. Twitter bu rakamın eylül ayında bitecek mevcut üç aylık dönemde bir kez daha düşmesini bekliyor. Twitter şimdi 2018 için tahmin edilen düşüşler ile ilgili EBITDA’yı rapor etmeyi bekliyor. Şirket, daha önce öngörülen 375 milyon$ 'dan 450 milyon $'a kadar çıkan yıllık yatırım harcamalarını 450 milyon$ 'dan 500 milyon $'a çıkardı.

Fakat daha yüksek harcama ve daha düşük EBITDA kombinasyonu, her zaman işe yarayan bir yol olmuyor. Twitter CEO'su Jack Dorsey, "İkinci çeyrek sonuçlarımız, her gün Twitter'dan daha fazla kişinin değer elde etmesini sağlamak için yaptığımız işi yansıtıyor. İnsanların kendilerini özgürce ifade etmelerini sağlamak için kendilerini güvende hissetmelerini istiyoruz ve kamusal sohbetten saptıran ve dikkati dağıtan sorun davranışlarını ele almak için yeni araçlar başlattık." dedi.

Twitter, son zamanlarda sahte olarak kabul edilen 70 milyon hesabı kapattı. Ancak bunların çoğu, 30 günden daha kısa bir süre için Twitter'da bulundular. Bu, hiçbir zaman aylık aktif kullanıcı sayılmadıkları anlamına geliyor. Böylece, onların kapatılmasının, bugünün dik düşüşüyle ilgili ​​hiçbir ilgisi yok. Bugün Wall Street'te kapanış zili çaldıktan sonra, Amazon son çeyrek kazanç raporunu bildirecek. Gelecek salı gününün kapanışından sonra Apple, mali çeyrek rakamlarını yayınlayacak. Düşüş olarak yorumlanabilecek herhangi bir raporun, ilgili şirketin değerlemesinde büyük bir düşüşe neden olması muhtemeldir.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Twitter-next-to-be-spanked-by-Wall-Street-company-worth-6-billion-less-after-decline_id107152
4
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
4
3
1
1
0