Twitter'ın Yeni Şeffaflık Politikası, Reklamlar İçin Ödeme Yapanların Kim Olduğunu Gösterecek

3
2
1
1
0
Son dönemde özellikle Facebook, Google gibi teknoloji devlerinin, bilgilerimizi reklamverenlerle paylaşması durumu büyük bir tartışma konusu haline gelmişti.

İnternet ve sosyal medya hayatımıza dahil oldukça, sunduğu kolaylıkların ve getirdiği değişimin yanında bir de negatif bir durum beliriyor. Hepimiz farkında bile olmadan, şirketlerin ve devletlerin hakkımızda pek çok şeyi öğrenmelerini ve kullanmalarını sağlıyoruz. Üstelik son dönemde konuşulur olsa da şimdiye kadar bu durum adeta görünmezdi.

Fakat özellikle politik amaçlarla bilgilerimizin kullanılması ve reklamverenlerin provokatif içerikler yayması ile kritik seçimlerin etkilendği ortaya çıkınca, özellikle Facebook ve Twitter'ın başı hayli ağrımıştı. Veri gizliliği ihlali, seçimleri etkileyen paylaşımların yayılması gibi konularda suçlanan Facebook, pek çok dava ile uğraşmış, nihayetinde de konu ile ilgili düzenlemelere gitmişti.

Aynı şekilde Google'da artık kullanıcıların profillerinde yapabilecekleri ufak bir düzenlemeyle, hangi bilgilerinin kullanıldığını görmelerini ve denetleyebilmelerini sağlıyor. Son adım ise Twitter'dan geldi. Artık Twitter kullanıcısı olsun ya da olmasın herkes, platformda yer alan her reklamverenin son bir hafta içinde yayınladığı tüm reklamlara ve ödeme bilgilerine ulaşabilecek.

'Ads Transparency Center' adıyla sunulan bu yeni özellik, zaman içinde değişime uğrayarak geliştirlecek. Ancak söz konusu politik içerikler ve reklamlar olduğunda, Twitter, yayınlanan tüm içeriklerin bilgilerinin süresiz olarak şeffaflaştırılması kuralını uyguluyor. Özellikle seçimleri etkileyen içerikler konusunda alınan eleştirilerden sonra, bu özellik Mayıs ayında kullanıma sunulmuştu.Gelecekte gerekli düzenlemeler yapılarak, özelliğin daha kapsamlı hale gelmesi bekleniyor.

Kaynak : https://venturebeat.com/2018/06/28/twitters-new-transparency-center-shows-you-who-pays-for-ads/
3
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
3
2
1
1
0