Twitter, Platforma Instagram Benzeri 'Konu Takip Etme' Özelliği Geleceğini Açıkladı

3
1
1
0
0
Twitter, kullanıcıların çeşitli konular arasında daha fazla içerik seçimi bulmalarına yardımcı olmak için yeni bir 'Topics' özelliği sunacağını açıkladı. Yeni Topics özelliği sayesinde kullanıcılar, takip ettikleri hesapların dışında, istedikleri konulardaki içerikleri de takip edebilecekler.

Twitter’ın geliştirici ekibi, bir süredir yeni bir özellik üzerinde çalışmaya devam ediyor. Önümüzdeki günlerde kullanıcıların beğenisine sunulacak olan yeni Topics özelliği sayesinde kullanıcılar, belirli konulardaki tweetleri takip edebilecekler.

Yeni Topics özelliği sayesinde spor, eğlence ve oyun gibi alanları da kapsayan 300’den fazla konu seçeneği kullanıcılara sunulacak. Kullanıcılar, akışlarında görünen tweetlerle ilgili bir konuyu takip düğmesine tıklayarak takip edebilecekler. 

Twitter Topics özelliği

Kullanıcıların istedikleri konularda tweetleri takip etmesini sağlayacak Topics özelliği belirli bir konuda eski tweetleri göstermeyecek. Konu ile ilgili Twitter geliştiricileri ile görüşen The Verge internet sitesi, Twitter’ın algoritmalarının belirli bir konu ile ilgili olarak düzenli olarak tweet atan hesapları arayacak ve bu hesaptaki dikkat çekici tweetleri etkileşim miktarlarından ortaya çıkararak insanların önüne getirecek. 

Twitter, yeni Topics özelliği ile hem Twitter’a yeni katılan insanların hem de geçmişten beri Twitter kullanan insanların takip edilecek yeni hesapları bulmasını kolaylaştıracağını düşünüyor. Twitter yetkilileri, bu yeni özellik sayesinde yeni insanlarında sosyal ağa katılacağını düşünüyor.

twitter topics özelliği

Bir futbol takımının taraftarıysanız, muhtemelen o takımın resmi Twitter hesabını takip ediyorsunuzdur. Yeni geliştirilen Topics özelliği ile takımınızla alakalı başka yayınları da görebileceksiniz. Topics sayesinde daha öne çıkan hesapları ve tweetlerini görebileceksiniz. 

Twitter’ın yeni özelliği olan Topics’in ekip lideri olan Rob Bishop, The Verge’e yaptığı açıklamada, “İnsanların Twitter’a üye olmasının asıl sebebinin ilgilendikleri şeyleri takip etmek olduğunu biliyoruz. Zorluk şu ki Twitter’da bunu yapmak günden güne zorlaşıyor” dedi.

Twitter’da şu anda belirli bir konuda benzer tweetleri bulmak için var olan etiketleri kullanmanız gerekiyor. Ancak Topics özelliği etiketlerden daha etkili bir şekilde insanların bir konuyu veya o konuya dair tweetleri takip etmesini sağlayacaktır. Twitter'ın yeni özelliği olan Topics, 13 Kasım'da bütün dünyada kullanıma sunulacak. 

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/social-media/twitters-latest-feature-lets-you-explore-tweets-in-a-whole-new-way/
3
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
1
1
0
0