Twitter Kullanıcısı Hakkında, Attığı Bir Tweet Gerekçesiyle 4 Yıl Hapis İstendi!

1
0
0
0
0
Twitter Kullanıcısı Hakkında, Attığı Bir Tweet Gerekçesiyle 4 Yıl Hapis İstendi!
Twitter üzerinden ‘Atatürk Havalimanı’nda saldırı olacak’ şeklinde bir tweet atan üniversite öğrencisi Eren K. hakkında 4 yıla kadar hapis cezası istendi.

Sosyal medyanın artık çok daha dikkatli kullanılması gerektiğine dair önemli bir haber daha geldi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Ertuğrul Sarıyar tarafından hazırlanan iddianamede, Eren K. isimli Twitter kullanıcısının 7 Kasım 2016 tarihinde “Yarın akşam 19.30’da uçuşum var. Tam bomba patlamalık bir gün ve saat. 8 Kasım Atatürk Havalimanı saldırısı” şeklinde bir tweet attığı belirtildi. Tweet’in, bir polisin fark etmesiyle ortaya çıkmasının ardından gözaltına alınan Eren K. ise 28 Haziran tarihinde Atatürk Havalimanı’nda yaşanan patlamadan kıl payı kurtulduğunu, yaşadığı bu olay sonrası kendisinde paranoya oluştuğunu, tweet’i atarken de patlamaya atıfta bulunmak istediğini söyledi. 

Delillerin incelenmesinin ardından Eren K.’nın halk arasında endişe, korku ve panik yaratmak amacıyla hayat ve mal varlığı bakımından alenen tehdit oluşturacak şekilde yazı yazmak suretiyle atılı suçu işlediği ifade edildi. Hakkında “Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit” suçlamasıyla 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istenen Eren K., hazırlanan iddianame kabul edilirse önümüzdeki günlerde Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0