​Twitter Bilgi Toplama Özelliği Nasıl Kapatılır?

0
0
0
0
0
Twitter yeni güncellemesi ile kullanıcıların uygulama bilgilerine erişebilecek. İsterseniz bu özelliği 3 adımda iptal edebilirsiniz.
Aylık 270 milyonun üzerinde aktif kullanıcısı bulunan Twitter’ın yeni güncellemesi, reklam verenlere yönelik oldu. Yeni güncelleme ile Twitter uygulaması, telefonunuzda ki uygulamaları gözetleyecek ve bilgi toplayacak.

Kullanıcıların onayına sunulmadan yapılan bu işlem, şimdiden bir çok kişi tarafından tepki topladı. Şirket yeni güncellemenin, uygulamayı kişiselleştirmek ve kullanıcının ilgi alanına göre reklam göstermek amacıyla yapıldığını belirtiyor. Twitter yaptığı açıklamada, kullanıcıların mesaj ve rehber bilgilerine kesinlikle dokunulmayacağını vurgulasa da bu durum ne kadar doğru bilinmez. Getirilen yeni özelliğin kullanıcı onayına sunulmaması, kullanıcıların da bu durumdan haberdar olmaması Twitter’ın başını derde sokabilir.   



 

 Twitter Bilgi Toplama Özelliği Nasıl Kapatılır?


Eğer telefonunuzun Twitter tarafından gözetlenmesini istemiyorsanız, bu özelliği kolay bir şekilde kaldırabilirsiniz. 

Android kullanıcıları için Twitter takip özelliği kapatmak:

-Telefonunuzdan Twitter uygulamasına giriş yapın
-Sağ üst bölümde bulunan üç noktalı bölümden ayarlar seçeneğini işaretleyin
-En altta bulunan "Diğer" kategorisindeki ‘Tailor Twitter based on my apps’ kısmını iptal edin

iOS kullanıcıları için Twitter takip özelliği kapatmak:

-Twitter uygulamasına giriş yapın
-"Me" bölümünden "Ayarlar" bölümüne giriş yapın
-Listenin en altında bulunan ‘Tailor Twitter based on my apps’ ifadesini iptal edin

Eğer sizde “ben bilgilerimi ne paylaşacağım kardeşim” diyenlerdenseniz, bu özelliği kolayca iptal edebilirsiniz.
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0