Uber 2026'da Uçan Taksi Filosu Kuracak!

0
0
0
0
0
Bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz uçan araçlar, Uber ve daha bir çok firmanın çabasıyla artık gerçek oluyor.

Taksilerin işini elinden alan teknoloji firması Uber, şimdi de günümüz ulaşımının sorunları çözmek için çevreci yöntemler üretiyor. Bu yöntemlerden sonuncusu da geçtiğimiz günlerde geldi.

Uber, yayınladığı yaklaşık 100 sayfalık hava taksisi planının adını koydu; Uber Elevate. Projenin amacı sorunsuz çalışan, uygun fiyatlı elektrikli uçan araçların üretilmesini içeriyor.

Silikon vadisinden yetkili Russell Handcock proje hakkında; “Uçan araçlar yapabiliyoruz, asıl zor olan bu araçların düzen içinde çevrede çalışabilmesini sağlamak.” dedi.

Uçan araçlarla ilgili çalışan tek firma tabi ki Uber değil. Google kurucularından Larry Page tarafından başlatılan Zee.Aero şirketinin uçan otomobili, Hollister Hava Alanı, Kaliforniya’da görülmüştü. AirBus tarafından da projeler hala devam ettiriliyor.

Uber tarafından, otonom araçlarla ilgili çalışmalar yürüten ve otonom araç ile 120 millik yolu katederek 50.000 kutu Budweiser bira teslimatını yapan şirket Otto satın alınarak alanda ciddi olunduğu belirtildi. Uber’in planları arasında uçan aracı kendisi üretmek bulunmasa da, başka firmalar, devletler ve kuruluşlarla anlaşmalı şekilde bu sistem hayata geçirilecek gibi görünüyor.

Kaynak : http://sanfrancisco.cbslocal.com/2016/10/29/uber-plans-to-launch-fleet-of-flying-taxis-by-2026/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0