Uber, Helikopterle Taşımacılık Yapacağı Yeni Hizmeti Uber Copter'i Duyurdu

18
3
1
1
0
Uber, yolcularını taşımak için ürün gamına helikopteri de ekledi. Uber Copter olarak adlandırılan Uber'in yeni hizmeti şu an için sadece Manhattan ve John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı arasında yapılacak.

Hizmetleriyle taşımacılık sektörüne büyük yenilikler kazandıran Uber, şimdi de helikopter taşımacılığı yapmaya hazırlanıyor. Test uçuşları çok kısa bir süre içerisinde Amerika'da bulunan Manhatten ve John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı arasında bulunan 8 dakikalık uçuşa başlayacak.

Uber Copter olarak adlandırılan bu yeni hizmet, şimdilik sadece belirlenen noktalar arasında yapılacak. İstenilen bir noktadan alınan müşteriler, helikoptere Uber tarafından ulaştırılacak ve 8 dakikalık uçuşun bir yolcu için süresi, yaklaşık olarak yarım saat sürecek. Trafik koşulları göz önünde bulundurulduğu zaman söz konusu bu yolculuğun araçla yapılması yaklaşık olarak bir saat daha fazla sürüyor. Bu hizmetin ücretlendirilmesi de standart Uber fiyatlarının üzerinde olacak. Buna göre belirlenen rota için bir müşteri kişi başı 200 ila 225 dolar arasında bir ücret ödeyecek. Bununla birlikte Uber Copter müşterilerinin yanlarında 18 kilogramlık bir el valizi ve 40 kilograma kadar da büyük bir valiz taşımalarına izin verilecek.

Uber'in havacılıkla ilgili stratejilerinin lideri olan Eric Allison konuyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Allison açıklamalarında, şirketin helikopter hizmetiyle ilgili aceleci davranmayacağını, bu hizmetin tam olarak sistemsel bir hale getirileceğini söyledi. Müşterilerin hem yeni bir yolculuk deneyimi yaşayacaklarını hem de büyük bir zaman tasarrufu sağlayacaklarını ifade eden Allison, Uber Copter'in müşteriler tarafından kabul potansiyelinin yüksek olduğunu söyledi. 

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/cars/uber-copter-is-a-new-on-demand-flight-service-between-nyc-and-jfk/
18
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
18
3
1
1
0