UBER'den Çok Konuşulacak Türkiye Kararı: "Sarı Taksilerle Çalışacağız"

22
14
11
6
5
Yetkililerden gelen açıklamalara göre UBER XL'nin ülkemizde çalışabilirliğinin kalmadığını, şirketin sarı taksiler ile hizmet vermeye devam edeceği belirtildi.

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen UBER ile sarı taksiciler arasında yaşanan sorunlar neticesinde, UBER'in Türkiye'den çekileceği iddiaları gündeme gelmişti. Kafaları karıştıran iddialar hakkında yetkililer, bilgi kirliliğinin önüne geçmek adına konuya açıklık getirdiler.

Şirketten gelen açıklamalara göre UBER, Türkiye'deki çalışmalarına devam edecek ancak yaşanan sorunlar nedeniyle UBER XL olarak adlandırılan ve 6 kişilik geniş araçlarda seyehat edecebileceğiniz SUV tipi araçları azaltacak. Bunun yerine ise sarı taksiler ile yola devam edilecek.

Bilindiği üzere UBER, Dubaili Careem'i 3.1 milyar dolar karşılığında satın almıştı. Careem, Türkiye'de yıllardır faaliyetlerine sarı taksilerle devam ediyordu ve sarı taksiler ile de hiçbir problemi yoktu. Ancak UBER'in satın almasının ardından Careem'de taksicilerin hedefi olmaktan kurtulamadı. UBER'in yeni araçlar mı dahil edeceği ya da halihazırda kullanılan Careem araçlarını mı kullanacağı henüz netleşmiş durumda değil.

UBER yetkilileri, Türkiye'den çekilmek istemediklerini, hizmetlerini sürdürmekte kararlı olduklarını belirttiler. Sıkça tartışılan vergi yükümlülüğüne de değinen yetkililer, e fatura sistemine geçmeleriyle ödenmesi gereken vergiyi ödediklerini, Tükiye'de hizmet vermeye devam etmek istediklerini de belirttiler.

Kaynak : https://www.haberturk.com/son-dakika-uber-den-flas-turkiye-aciklamasi-uber-turkiye-den-cekiliyor-mu-2427571-ekonomi
22
14
11
6
5
Emoji İle Tepki Ver
22
14
11
6
5