UBER'den Sonra Motorla Yolcu Taşıyan Scotty'ye de Ceza Kesilmeye Başlandı

67
8
2
2
1
İstanbul genelinde UBER avı sürerken, scooter ile yolcu taşıyabildiğiniz Scotty uygulamasına da yaptırımlar başlamış durumda.

"Cebindeki Işınlama Makinası" sloganıyla Türkiye'de de faaliyet gösteren Scotty, yakınınızdaki motosiklet sürücüleri ile anında eşleşerek gideceğiniz yere ucuz ve hızlı bir biçimde gitmenizi hedefliyordu. Taksim çevresinde yapılan çevirmeler sonrasında, Scotty'nin de faaliyetlerinin engelleneceği ortaya çıktı.

Taksim'de görev yapan polisler, çevirme esnasında bir Scotty sürücüsüne rast geldi. Sürücü Mehmet A., Bostancı’dan aldığı Berkan H. isimli yolcuyu Taksim’e getirirken polis çevirmesine yakalandı. Polisler 'korsan olarak yolcu taşıdığı' gerekçesiyle sürücüye 3 bin 6 lira, yolcuya da 334 lira para cezası kesti.

Hatırlarsanız geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "UBER muber diye bir şey çıkmış, o iş artık bitti." diyerek ülkemizde UBER'in faaliyetlerinin engelleneceğinin sinyalini vermişti. Görünen o ki bu engellemeler sadece UBER ile sınırlı kalmayacak ve artarak devam edecek.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/gundem/uberden-sonra-simdi-de-scotty-surucuye-de-yolcuya-da-ceza-40899263
67
8
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
67
8
2
2
1