Uber'in İnsan Kaynakları Şefi, Irkçılık ve Tehdit Suçlamaları Nedeniyle Görevinden İstifa Etti

5
3
1
1
0
Son zamanlarda yaşadığı lisans problemleri nedeniyle uzun mahkeme süreçleriyle boğuşan Uber’in insan kaynakları şefi Liane Hornsey, şirket çalışanlarına yönelik ırkçılık ve tehdit iddiaları nedeniyle işten ayrılmak zorunda kaldı.

Routers’ın yaptığı açıklamaya göre Uber’in insan kaynakları şefi Liane Hornsey hakkında sürekli şikayetler gelmesi üzerine şirket bir iç soruşturma başlattı ve Hornsey bunun sonucunda istifa etmek zorunda kaldı. Zira şefin vukuatları azılı suçluları aratmıyor. Şirketin üst düzey yetkililerinden olan Bernard Coleman hakkında aşağılayıcı yorumlarda bulunan Hornsey, eski Uber icra kurulu başkanı Bozoma Saint John’u da tehdit ederek küçümsemişti. Hatta kimilerine göre Saint John’un istifa ederek görevinden ayrılmasının sebebi ise buydu.

Hukuk bürosundan Gibson Dunn tarafından yürütülen bir soruşturmadan sonra Hornsey hakkında iddia edilen suçlardan bir kısmı doğrulandı fakat bu doğrulamaların hangi suçlar için olduğu henüz bilinmiyor. Uber CEO'su Dara Khosrowshahi ise gelen istifanın ardından şirket çalışanlarına bu gelişmeyi bir e-posta iletisi ile duyurdu. Ancak bu e-postanın içeriği de söz konusu olaylar kadar ilginç. Çünkü CEO Dara Khosrowshahi, Hornsey’i bu mail iletisinde överek inanılmaz yetenekli, yaratıcı ve çalışkan olarak nitelemiş.

Hornsey, bir dönem çeşitli taciz ve cinsiyetçilik iddiaları ile çalkalanan Uber şirketinde o sıralar önde gelen yöneticiler arasında yer alıyordu. Şirketin eski CEO'su Travis Kalanick'in istifası sonrasında yerine geçen Khosrowshahi ise bu sorunları düzeltmek için çeşitli yeni misyonlar izledi ama pek başarılı olamadı. Zaten Hornsey tarafından denetlenen bölüm uzun sürelerden beridir çeşitli problemlerle şirket içerisinde gündeme geliyordu. Son olarak olay hakkında kendisine sorulan sorulara yanıt veren bir şirket sözcüsü, soruşturmanın eksiksiz, tarafsız ve güvenilir bir şekilde yürütüldüğünü ve sonucun adil olduğunu belirten bir açıklama yaptı.

Kaynak : https://www.theverge.com/2018/7/11/17561336/uber-senior-executive-resigns-racial-discrimination-allegations
5
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
5
3
1
1
0