Uber'in Satın Alacağı Söylenen Careem, Türkiye’de VIP Hizmetini Durdurdu

19
3
2
1
1
Mobil uygulama aracılığıyla yolcu taşımacılığı modelini uygulayan Dubai merkezli Careem’den Uber’in satın alma teklifine ilişkin açıklama geldi. Şirket, Türkiye’deki 9+1 şeklinde uyguladığı VIP taşıma hizmetini durdurdu.

Uber, son aylarda taksi esnafı ile yaşadığı rekabet sonucunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kadar uzanan bir gerginlik sürecinin ortasında kalmıştı. Uygulama, ülkemizde İstanbul ve Bodrum’da hala kullanılıyor olsa da artık hem sürücülere hem de yolculara cezalar yağıyor. Elbette aynı çalışma modelini uygulayan tek şirket ABD merkezli Uber değil. Dubai merkezli Careem de İstanbul ve Adana’da faaliyet gösteriyor. 

Tıpkı Uber gibi hem taksi hem de 9+1 araçlarla VIP taşımacılık hizmeti veren Careem hakkında, geçtiğimiz günlerde Uber tarafından satın alınacağı söylenmişti. Bu noktada her iki şirketin de onlarca ülkede ve yüzlerce şehirde faaliyet gösterdiklerini hatırlatmakta fayda var. Careem sözcüsü Maha Abouelenein, hem satın alma iddialarına yanıt verdi, hem de Türkiye’deki yasal süreçten dolayı askıya aldıkları hizmetlerden bahsetti.

Careem sözcüsü, Uber’in satın alma girişimi iddialarına yönelik dedikodu dediği açıklamasında, “Dedikodulara yorum yapmıyoruz. Bulunduğumuz coğrafyadan, yine bu coğrafya için en iyi internet platformunu inşaa etmeye odaklandık. Bu da yeni pazarlara açılmak ve mevcut pazarlarımızdaki payımızı platformumuza katacağımız yeni ürün ve hizmetlerle katlamak anlamına gelmektedir. Daha yeni başlıyoruz.” dedi. 

Ayrıca Careem tarafından yapılan resmi açıklama ve sözcünün aktardıklarına göre şirket, İstanbul ve Adana’daki 9+1 .VIp yolcu taşıma hizmetini askıya aldığını şu şekilde bildirdi:

“Mobil uygulamamız üzerinden İstanbul ve Adana’da taksi çağırma hizmeti sunuyoruz. Fakat 9+1 tipi araçlarla sunduğumuz Konfor ürünümüze, yasal zemin tam anlamı ile oluşana kadar ara verdik.”


 

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/careem-turkiyede-vip-tasimacilik-faaliyetlerini-durdurdu-2503681/
19
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
19
3
2
1
1