Uber’in Türkiye’deki Kaderini Belirleyecek Mahkeme Tarihi Belli OIdu!

73
5
2
1
1
Bir süredir sarı taksi esnafı ve Uber tartışmalarının döndüğü gündemde, şimdi de artık Türkiye faaliyetleri bitme noktasına gelen bir Uber var. Erişime tedbir koyulmasıyla ilgili kararın çıkmasını beklediğimiz mahkemenin detayları ve tarihi netleşti.

Her şey sosyal medya ile başladı ve “sarı taksi - Uber” tartışmaları Türkiye’nin gündemine oturdu. Üstelik uygulama ağırlıklı olarak İstanbul, Kuşadası ve Çeşme dışında hizmet vermiyordu. Sarı taki esnafından mesleğini magandalığa yoran bazı grupların Uber sürücülerine karşı ciddi tehditler savurduklarını gördük. Bu tartışmalar, konuyu ülke gündemine taşıyan en büyük etmenlerdi. 

En nihayetinde söz konusu tartışmalara Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı ve geçtiğimiz hafta noktayı koydu. Uber’in haksız kazanç elde ettiği ve sarı taksi esnafını tehdit ettiği gerekçesiyle gereğinin yapılacağını ileten Erdoğan, Uber için “O iş bitti” sözlerini kullandı.

İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası ile Birleşik Taksiciler Derneği, Uber’e erişim engeli talebiyle açtıkları “haksız rekabet” davasında tüm dosyalar birleştirildi. Ayrıca davanın tek hakimle değil, üç kişilik bir heyetle görülmesi kararı verildi. Ayrıca bilirkişilerin Uber’e tedbir koyulmasına ilişkin rapor hazırlamaları adına iki haftalık süre verildi. Böylece dava 7 Kasım 2018 tarihine ertelendi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, “Başbakanımız ve cumhurbaşkanımızın açıklamasının ardından Uber’in yasadışı olduğu bir defa daha anlaşıldı. Korsan taşımacılığa karşı ciddi önlemler alındı. Biz de taksiciler olarak değişimler yapacağız. Mahkemeden karar çıkmasını ve Uber’e erişimin engellenmesini bekliyoruz” dedi.

Gözler, artık mahkemede ve 7 Kasım’a kadar yaşanacak tartışmalarda.

73
5
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
73
5
2
1
1