Uber Kararını Protesto Etmek İsteyen Uber Şoförleri Yenikapı'da Toplandı

82
10
8
5
1
Uber'in almış olduğu XL hizmetini İstanbul'da durdurma kararının ardından Uber şoförleri, alınan bu kararı protesto etmek için Yenikapı'da bulunan miting alanında toplandılar. Şoförlerin yapmış olduğu açıklamalarda Uber'in de tıpkı sarı taksiler gibi vergi verdiği belirtilirken, 10 bin kişinin işsiz kaldığı ifade edildi.

Uber'in XL hizmetini durdurma kararı almasının ardından, Uber'de şoför olarak çalışan vatandaşlar bu kararı protesto etmek için Yenikapı'da bulunan miting alanında toplandılar. Uber tarafından alınan kararın kendilerine kısa mesaj yoluyla bildirildiğini belirten şoförler, alınan bu karara isyan ettiler. 10 bin kişinin Uber için çalıştığını ifade eden şoförler, şu an 10 bin kişinin işsiz kaldığını söylediler. 

Miting alanında bulunan şoförler basın mensuplarına konuyla ilgili düşüncelerini ilettiler. Şoförlerden bir tanesi sarı taksiler ile Uber'in aynı yasal düzenlemelere tabi olduğunu ve vergilendirmenin de aynı şekilde yapıldığını, kendileri için yasak olan bu durumun sarı taksiciler için nasıl yasal olduğunu anlayamadıklarını ifade etti. Vergilerini ödediğini belirten Uber şoförü, devlet yetkililerin bu durumu göz önünde bulundurmaları gerektiğini söyledi.

60 bin TL borcu olduğunu söyleyen bir başka şoför ise, kendilerinin Uber'e durduk yere girmediklerini, bakanların açıklamalarını dikkate aldıklarını söyledi. Bakanlıklar tarafından yapılan açıklamalarda Uber'in yasallaşacağının söylendiğini hatırlatan Uber şoförü, yetkililerin bu durumu yasal bir şekilde çözmek zorunda olduklarını söyledi.

Taksici olarak çalışan bir arkadaşının olduğunu söyleyen başka bir Uber şoförü ise, taksici arkadaşının Uber gelmeden önce de kazancının aynı olduğunu söylediğini belirterek, Uber'in taksicilerin hakkını çalmadığını, iki sektöründe temelinde aynı işi yaptığını söyledi.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/uberin-durdurulmasi-kararina-suruculerden-protesto-5006886/
82
10
8
5
1
Emoji İle Tepki Ver
82
10
8
5
1