Uber Kullanıcıları, Bir Hata Yüzünden 100 Kat Daha Fazla Ücret Ödedi

25
11
2
2
0
Birkaç Uber kullanıcısı geçtiğimiz günlerde çok değişik bir hata rapor etti. Uber’den kaynaklanan bir hata sonucunda kullanıcılar, ödemeleri gerektiği fiyattan 100 kat daha fazla bir fiyat ödemek zorunda kaldı.

Uber, Kaliforniya menşeli bir ulaşım şebekesi şirketi ve 2015 itibarıyla dünya çapında 58 ülkede hizmetlerini sürdürüyor. Ülkemizde de sarı taksi ve Uber karşılaştırmaları bir süre boyunca sürmüştü ancak Uber’e gelen yasaklamalardan sonra şirket ülkemizdeki hizmetlerini sınırlandırmıştı. 

Son zamanlarda Uber, çok enteresan bir hatayla karşı karşıya kaldı. Bu hata, müşterilerin ödemekle yükümlü olduğu ücret miktarını 100 kat yukarıya çıkardı. Bir kullanıcıdan gelen rapora göre müşteri, 20,53 dolar tutması gereken yolculuğun sonunda 2.053 dolar ücretlendirme ile karşı karşıya kaldı.

İlk raporlar sorunun Washington DC ve San Diego taraflarında yaşandığını belirtti ancak daha sonrasında Paris’teki birkaç kullanıcı da aynı hatadan şikayetçi olduğunu söyledi. Birçok kullanıcı, Uber Eats platformunda da aynı hata ile karşı karşıya kaldıklarını ifade etti. Bazı kullanıcılar, banka hesaplarından gelen bir uyarı ile hatadan haberdar oldu. Uyarıda müşterilerin kredi kartlarından azımsanmayacak derecede fazla para çekildiği veya paranın hesapta tutulduğu belirtildi.  

Uber, yaptığı açıklamada hatanın farkında olduklarını söyleyerek özür diledi. Şirket, “Bu olayın sinir bozucu olduğunu anlıyoruz. Ekibimiz bu sorunu fark etti ve kontrol altına alarak hemen çözdü. Sabrınız için teşekkür ederiz” açıklamasını yaptı. Şirket, müşterileri doğru oranda ücretlendirerek sorunu çözecek. Bu durumda da kullanıcıların bankalarını arayıp ödemelere itiraz etmesi gerekmeyecek. Ancak müşteriler geçici bir süre boyunca kredi kartlarındaki ücretlendirmeleri görecek. 

Kaynak : https://www.ubergizmo.com/2019/07/uber-riders-charged-100x-more-than-what-they-owed/?utm_source=mainrss
25
11
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
25
11
2
2
0