Uber, Londra'da Çıktığı Mahkemede Hizmet Lisansı Almayı Başardı

12
4
1
0
0
Uber'in başı uzun zamandır tıpkı ülkemizde olduğu gibi İngiltere'de de beladan kurtulmuyordu.

Uber, yüzlerce şehirde milyonlarca insan tarafından kullanılan ve bir anda popülerleşen uygulamalardan biri. Ancak hizmete başlamasından bir süre sonra ülkemizde ve dünyada, özellikle taksi şoförleri tarafından protesto edilmiş ve hizmetlerine pek çok sınırlama getirilmişti.

Geçtiğimiz Eylül ayında ise Uber'in iş yapma lisansı Londra’nın ulaşımdan sorumlu birimi TFL tarafından iptal edilmişti. Uber ile ilgili olarak; yaklaşımı ve iş yapma yöntemlerinin aykırı olduğu, kamunun güvenliğini tehlikeye attığı, sorumluluktan uzak kaldığı ve usullere aykırı davrandığı gibi sebepler öne sürülerek ruhsatının yenilenmeyeceği söylenmişti.

Ancak şirket lisansını geri almak için mahkemeye çıkma kararı almıştı ve sonuç büyük bir merakla bekleniyordu. Kararın Uber için önemi ise yalnızca Londra açısından değil global olarak kritik çünkü şirket, imajının diğer ülkelerde de zedelenmesini istemiyor. 

Yeni açıklanan dava sonucuna göre Uber, lisansını geri alabildi ancak TFL'ye 425.000 sterlin -yaklaşık olarak 2,5 milyon TL- ödeme yapacak ve lisansın süresi 15 ayla sınırlı olacak. Bu süre içerisinde Uber, TFL tarafından denetlenecek. Şirketin İngiltere sorumlusu Tom Elvidge, karardan memnun olduklarını belirtti ve Londra'da yeniden güven kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını da ekledi.

Sonucun açıklanmasından sonra, Londra Lisanslı Taksi Sürücüleri Derneği Genel Sekreteri Steve McNamara 'Adalet sistemi bugün Londra' da başarısız oldu ve saldırgan çokuluslu bir şirketin kazanmasına izin verdi.' diyerek tepkisini dile getirdi fakat yaşanan tüm bu olaylara ve protestolara rağmen uygulama şehirdeki popülerliğini hala koruyor.

Kaynak : http://www.dailymail.co.uk/news/article-5888289/Uber-wins-stay-execution-judge-gives-car-sharing-service-new-15-month-licence-London.html
12
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
4
1
0
0