Uber, Otonom Araçların Güvenli Olduğunu Kanıtlamaya Çalışıyor

12
1
1
1
0
Bildiğiniz üzere Uber, otonom araçlardan yana bazı talihsiz kazalar yaşadı. Ancak firma şimdilerde, otonom araçların güvenli olduğunu herkese kanıtlamaya çalışıyor.

Uber, Arizona’daki gerçekleşen ölümlü kaza sonrası, otonom araç testlerine ara vermişti. Tüm halk tarafından tehlikeli olarak kabul edilen otonom araçlar, rahat olmasının yanı sıra insanlar için de bir o kadar da risk teşkil ediyordu. Ancak Uber, bu alandaki iddiasını devam ettirerek otonom araç testlerine devam ediyor.

Pittsburgh ve belki de Francisco’da test yapmayı planlayan şirket, buna girişmeden önce bir dizi de güvenlik önlemi aldı. Yaptığı değişikliklere ek olarak 16 güvenlik tavsiyesi daha getirecek olan Uber, yoluna daha emin adımlarla gitmek için Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu başkanı Christopher Hart’ı işe aldı.

Öte yandan uygulanacak önemler arasında, ana otomatik sürüş sistemini yedekleyecek bir dizi acil durum frenleme sistemi de bulunuyor. Ayrıca ikinci bir güvenlik sürücüsünün kullanımını yeniden planlayacak olan Uber, kendi kendine sürüş simülasyonlarına da daha fazla önem verecek. Çalışanlarının performanslarına önem verecek ve değerlendirecek olan firmanın yaptığı bu değişiklikler, otonom araçlara olan güveninin bir göstergesi diyebiliriz.

Kaynak : https://www.engadget.com/2018/06/29/uber-prove-self-driving-cars-safe/
12
1
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
12
1
1
1
0