Uber Sürücüsüne 'Seni Öldüreceğim' Diyen Taksicinin Cezası Belli Oldu!

352
23
11
3
2
Son aylarda gittikçe tırmanan sarı taksi ve Uber sürücüleri arasındaki gerilim, yaklaşık 20 davanın açılmasına neden olmuştu. Uber sürücülerinin aldıkları tehditler üzerine açılan davarlardan ilkinde karar verildi.

Sarı taksi esnaflığı yapan bazı sürücülerin, hiç görmek istemediğimiz türden uzlaşı yollarına başvurdukları Uber sürücülerine karşı uyguladıkları şiddet vakalarında artış yaşandı. İstanbul’un pek çok bölgesinde Uber araçlarının önünün kesildiğini, sürücülerinin bazı tartışmalarda ölümle tehdit ediliğini duyduk. Bu olaylardan bazıları Uber sürücülerin dövülmesiyle sonuçlandı. Olayların büyük kısmı ise mahkeme salonlarına taşındı.  

1 Ekim gecesi Ürdünlü bir kadın yolcunun Uber aracı çağırması üzerine Uber sürücüsü 22 yaşındaki Umut Gültekin, Karaköy’e gitmişti. Yolcunun gitmek istediği istikamet Kağıthane ve Gültepe arasındaydı. Gültekin yolcusunu da alıp yola koyuldu. Araçla Ürdünlü yolcunun evinin olduğu sokağa girildiğinde 37 yaşındaki İsa Karadağ, kullandığı ticari taksisiyle Uber aracının karşısına çıktı.

Dar bir yol olduğu için her iki aracın sürücüsü de yol verme tartışması yaşamaya başladılar. Sonrasında anlaşıp geçiş yaptıklarında her şey bitmiş gibi görünüyordu. Öyle olmadı, ticari taksi sürücüsü Karadağ, Uber aracını takibe almıştı. Olayı gören Uber sürücüsü kaçmaya çalışsa da kısa bir kovalamaca sonrasında durmak zorunda kaldı. Ürdünlü tanık M. İ, taksi sürücüsünün Uber sürücüsüne “Seni öldüreceğim” diyerek bıçak çektiğini belirtti. Ayrıca taksi sürücüsü elindeki bıçakla Uber aracına zarar da vermişti. 

Taksi sürücüsü İsa Karadağ hakkında açılan dava sonucunda 3 yıla kadar hapis isteminde bulunuldu. Karadağ, ilk ifadesinde hakkındaki suçlamaları reddetti, elindeki cismin bıçak değil cep telefonu olduğunu söyledi.

Mahkeme, 1 yıl hapis cezasında karar kıldığı İsa Karadağ!ın cezasında indirime giderek, 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Sonrasında denetimli serbestlik kararı alındı. Eğer İsa Karadağ cezasının ertelendiği tarihe kadar bir başka suç işlerse 10 aylık hapis cezası devreye girecek ve hapse gönderilecek.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/taksici-uber-kavgasinda-ilk-karar-cikti-40866366
352
23
11
3
2
Emoji İle Tepki Ver
352
23
11
3
2