UBER, Türkiye'de de Hizmet Veren Careem'i Satın Alıyor!

22
12
2
1
1
UBER, Türkiye'de de hizmet veren taşımacılık şirketi Careem'in çoğunluk hissesini ya da şirketin tamamını satın almak istiyor. İki şirket, olası satın alma işlemi için görüşmelere başladı bile.

Birleşik Devletler menşeli uluslararası VIP taşımacılık servisi UBER, Dubai menşeli olan ve Türkiye’de de hizmet veren Careem ile ortaklık kurarak Orta Doğu’daki hizmetlerini birleştirmek istiyor. UBER, Careem’in çoğunluk hisselerini ele geçirmek istiyor fakat bunun gerçekleşmemesi halinde UBER’in Careem’i satın alması da söz konusu.

İki şirket henüz ön görüşme aşamasındalar ve olası birleşmenin şartlarını konuşuyorlar. Hem UBER hem de Careem’e yakın kaynakların söylediklerine göre iki şirketin olası birleşmesi, seneye halka açılmayı planlayan UBER için oldukça önemli. İki şirketin birleşmesi durumunda Careem’in hizmet verdiği Türkiye de bu durumdan etkilenecek.

UBER, daha önce gerçekleştirdiği satışlarda Güneydoğu Asya, Rusya ve Çin'deki hizmetlerini rakiplerine devretmiş ve küresel iş anlayışında satışla ilgili defteri kapattığını açıklamıştı. UBER’in Careem’in çoğunluk hissesini alamaması halinde tüm şirketi alıp, Careem adı ile hizmet vermesine devam ettirmesi de ihtimaller dahilinde.

Careem, şu anda 500 milyon dolar değerinde bir yatırım almak için yatırımcılar ile görüşmeler yürütüyor. Careem’in söz konusu yatırımı alması şirketin değerini 1.5 milyar dolara çıkaracak. Ayrıca Careem’in Ocak ayında halka arz gerçekleştirmek için bankalarla görüştüğü de şirkete yakın kimselerce dillendiriliyor.

Careem şu anda Kuzey Afrika’dan Pakistan’a uzanan geniş bir coğrafyada 10 ülkede ve 70 farklı şehirde hizmet veriyor. Careem, hizmet verdiği ülkelerin büyük bir bölümünde pazar lideri konumunda. UBER ise 58 ülkede ve 300 farklı şehirde hizmet veriyor. UBER, sektörde küresel lider olarak gösteriliyor.

Careem’in hizmet verdiği en büyük pazar Suudi Arabistan. Tuhaftır ki Suudi Arabistan devlet fonu 2016 yılında 3.5 milyar dolar değerinde hisse satın alarak UBER’e ortak olmuştu. Üstelik Prens El Velid Bin Talal'ın yatırım aracı olan Kingdom Holding ve Suudi Telekom'un sermaye yatırımı kolu STV’nin aynı zamanda Careem’de de yatırımları bulunuyor.

Kaynak : http://www.haberturk.com/uber-careem-i-satin-mi-aliyor-ortak-mi-oluyor-orta-dogu-ve-turkiye-nasil-etkilenecek-2043940-ekonomi
22
12
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
22
12
2
1
1