Tümü Webekno

Kategoriler

Hakkımızda Yazarlar Ödüllerimiz Künye Gizlilik İletişim
  1. Webtekno
  2. Sektörel Haberler ve İçerikler

Uber, ‘Uçan Taksi’ Hizmetini Hayata Geçireceği Üç Şehri Açıkladı

Uber, uçan taksi uygulaması için 2020’de test uçuşlarına başlayacak. Bu araçlar ilk olarak Melbourne, Dallas ve Los Angeles’da denenecek.

Uber, ‘Uçan Taksi’ Hizmetini Hayata Geçireceği Üç Şehri Açıkladı
Emre Ömer Zehir Emre Ömer Zehir /

Ülkemizde sık sık taksicilerle yaşadığı sorunlarla gündeme gelen Uber, dünya çapında yatırımlarına ve yeniliklerine devam ediyor. Bu yeniliklerin en sonuncusu ise uçan taksiler olacak.

Firmanın Avustralya, Yeni Zelanda ve Kuzey Asya Uber Bölge Müdürü olan Susan Anderson, Uber Air adlı uçan taksi uygulamasının ilk olarak ABD’deki Dallas ve Los Angeles şehirleri ile Avustralya’nın Melbourne şehirlerinde başlayacağını duyurdu. Bu üç şehir pilot bölgeler olacak. Melbourne’da yapılacak olan test uçuşları 2020’de başlayacak, sistemin ticari olarak hizmet vermesi ise 2023 yılını bulacak.

Uber, ‘Uçan Taksi’ Hizmetini Hayata Geçireceği Üç Şehri Açıkladı

Anderson, Avustralya pazarına girdikleri 2012’den bu yana 3,8 milyon yolcu taşıdıklarını, Uber’in ülke çapında benimsendiğini söyledi. Uygulamanın yakın zamanda diğer şehirlere de yayılacağını belirten yönetici, federal ve eyalet hükümetlerinden de önemli destek gördüklerini sözlerine ekledi. Anderson, “Avustralya hükümetleri ulaşım ve gelecekteki taşımacılık teknolojisine, ileriye dönük bir yaklaşımda bulunmuştur. Bu, benzersiz demografik ve coğrafi faktörlerin yenilik ve teknoloji kültürüyle birleştiğinde, Melbourne'ü Uber Air için mükemmel bir üçüncü pilot şehir yapıyor" açıklamasında bulundu.

Sistem ilk olarak dikey iniş ve kalkış teknolojisine sahip küçük ve elektrikli uçaklar ile kullanılacak. Havaalanları, otopark çatıları ve mevcut helikopter pistleri, sistemin ilk durakları olacak.

Uber, ‘Uçan Taksi’ Hizmetini Hayata Geçireceği Üç Şehri Açıkladı

Avustralya Sivil Havacılık Güvenliği Otoritesi CASA, uçan taksi uygulamasının güvenli ve uygulanabilir bir çözüm olduğunu belirtmişti. CASA, sistemin denenmesini engelleyecek herhangi bir durum olmadığını da dile getirmişti.

YORUMLAR

(2)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır. (0)
M
mehmet akar 6 yıl önce
Taksiciler Uber e sopalara jet roketi takarak karşılık verdi. ~Show Ana Haber
P
player453 player453 6 yıl önce
Türkiye de pilotlardan ve f16 lardan saldırıya uğrarlar
Tüm yorumlar yüklendi (2 yorum)