UBER ve Lyft , Gözünü Otobüs Kiralama Şirketi Skedaddle'a Dikti

6
1
0
0
0
Sektörün iki dev ismi UBER ve Lyft aynı anda aynı otobüs kiralama şirketi Skedaddlle'a göz dikti. İki taraf da bahi geçen şirket ile masaya oturmayı planlıyor.

Her ne kadar kanuni ve geçerli sebepler dahilinde UBER ülkemizde bir dizi engelle karşılaşsa da dünya genelinde yeni çözümler ve yeni atılımlar için var gücüyle çalışıyor. Şu aralar UBER ve en yakın rakibi Lyft yeni bir proje kapsamında gözünü aynı şirkete ve sektöre dikmiş durumda.

Sızıntılara göre iki şirket de Skedaddle adlı uzun mesafeler için otobüs kiralayan şirketle masaya oturmak istiyor. Daha çok müzik festivalleri ve toplu gezileri odak alan bu sistemin iki dev şirketten biri tarafından satın alınacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Son dönemde UBER ve Lyft arasındaki çekişmenin ardı arkası kesilmese de genele yorulduğu vakit kazanan hep kullanıcılar oluyor. Yakın tarihte bisiklet paylaşım sistemi için 100 milyon doları gözden çıkaran UBER’e karşılık, 250 milyon dolarlık bir anlaşma ile Lyft ekibinden geldi. Anlaşmaya göre Lyft; New York’ta Citi Bike ve San Francisco’daki Ford GoBike olmak üzere pek çok dev bisiklet kiralama şirketinin başına geçti.

Yerinde durmak bilmeyen UBER, şu aralar Amerika’nın 40 şehrini kapsayan bir proje dahilinde UBER Eats adlı oluşumu ile gıda dağıtım işine de el atmış durumda. Özetleme gerekirse yeni nesil taşımacılık ve kiralama sistemi tüm hızıyla kendini yenilemeye devam ediyor ve bu sektörde ayakta kalmak isteyen şirketlerin her gün yeni bir fikir ile kendilerini geliştirmesi gerekiyor.

Kaynak : http://www.businessinsider.com/uber-and-lyft-to-acquire-skedaddle-2018-7?utm_source=feedly&utm_medium=webfeeds
6
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
1
0
0
0