Uber ve Lyft Mücadelesi Son Buldu! Motivate'in Sahibi Lyft Oldu

5
1
1
1
1
Lyft, bisiklet paylaşım programlarının lideri Motivate'i satın aldığını duyurdu. Uber ile çekişmeli günler yaşayan Lyft, kazanan taraf oldu.

Uber ve Lyft'in Motivate'i satın almak için verdiği mücadele son buldu. Uber, bisiklet paylaşım programlarında 1- 0 geride kalacak gibi duruyor. Lyft yaptığı açıklamada Citi Bike, Divvy ve Ford GoBikes gibi Kuzey Amerika'daki bir dizi popüler bisiklet paylaşım programının öncü şirketi olan Motivate'i satın aldığını duyurdu.  Lyft’e göre geçen yıl ABD'de bisiklet paylaşımlarının % 80'ine Motivate bisikletleri öncülük etti.

Satın alma sonucunda Lyft, Motivate'in teknolojisini, kurumsal işlevlerini ve şehir sözleşmelerini birleştirecek ve Lyft Bikes adında yeni bir şirket açacak. Lyft, Kuzey Amerika'daki büyük pazarlarda bisiklet paylaşım sistemlerinin büyümeye devam etmeyi planladığını ve Motivate tarafından halihazırda uygulamaya konan sistemleri genişletmek için çalışacağını söyledi. Şirket, bisiklet paylaşım alanında elektrikli bisikletler dahil çeşitli yenilikler sunmaktan heyecan duyduğunu belirtti.

Nisan ayında Uber, e-bisiklet paylaşım şirketi Jump'ı satın aldı. San Francisco ve Washington D.C.'de bulunan Jump'ın bisikletleri, akıllı telefon uygulaması aracılığı ile kontrol edilebiliyor. Uber ile Lyft'in bisiklet sektöründe emin adımlarla yürüdüğü ortada. Bakalım sektörün devi hangi şirket olacak?

Kaynak : https://www.techradar.com/news/lyft-is-taking-on-uber-not-with-cars-but-with-bikes
5
1
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
5
1
1
1
1