Uber, Yaşanan Olaylardan Dolayı Sürücülerini Her An İzleyecek

9
5
4
2
0
Uber, ülkemizde de uzun süre konuşulmuş, sonrasında hükumet kararı ile kaldırılmasına karar verilmişti. Ancak ülkemizde kullanılmayan bu firma, hizmetine birçok ülkede hız kesmeden devam ediyor.

İlke edindiği kullanım koşulları ve müşteri memnuniyeti ile ülkemizde kısa sürede sevilen ve kullanılan Uber, yaşanan üzücü olaylar sonrasında kaldırılmak durumunda kaldı. Ancak birçok ülkede severek kullanılan ulaşım firması, şimdilerde yeni bir karar aldı. Karar doğrultusunda, bundan böyle tüm sürücüler eş zamanlı olarak izlenecek.

Yapılan cezai suçlamalar nedeniyle alınan bu karar, açıkçası hem yolcu hem de sürücü için kanıt niteliği taşıyacaktır. Aracına bindiğiniz kişinin kim olduğunu bilmediğinizden dolayı, iki taraftan birinin kötü niyetli olması oldukça muhtemeldir. Bu sebeple de birçok güvenlik açığı ortaya çıkmış ve sonucunda cinsel suçlar, şiddet suçları ve bunun gibi farklı suçlar ile yargılanan insanlar olmuştu.

Varlığını sürdürdüğünden bu yana bu gibi dertlerle başı dertte olan Uber, sonunda köklü bir çözüm bularak yolunu açtı diyebiliriz. Son dört yılda 103 Uber sürücüsüne karşı cinsel saldırı ve taciz şikayetlerinde bulunulmuş ve bunlardan 31’inin gerçek suçlu olduğu görülmüştü. Bu gibi iftira ve kötü niyetli davranışların önüne geçmeyi planlayan Uber’in kararı oldukça yerinde olmuş durumda.

Kaynak : https://www.theverge.com/2018/7/13/17568622/uber-background-checks-drivers-real-time-continual
9
5
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
9
5
4
2
0