Ubisoft'un CEO'su, Konsol Oyunculuğunun Geleceği Hakkında Konuştu

28
14
5
2
2
Dev oyun şirketi Ubisoft'un CEO'su ve Kurucu Ortağı Yves Guillemot, konsol devrinin yavaş yavaş sona erdiğini, bu yüzden oyunların daha orta seviyelerdeki donanımlarla her platformda oynanabilir halde piyasaya sürülmesi gerektiğini düşünüyor.

Fransız menşeli oyun şirketi Ubisoft'un kurucu ortağı ve CEO'su Yves Guillemot, oyun sektörünün geleceği hakkında oldukça önemli açıklamalarda bulundu. Gelecek yıllarda oyunların bulut tabanlı akış hizmeti ile herhangi bir platformda oynanabileceğini söyleyen Guillemot, oyun konsollarının yavaş yavaş piyasadan çekileceğini belirtti. 

Guillemot açıklamalarına şu sözleriyle devam etti: "Sanırım yakında daha az donanımın olduğu yeni bir nesil göreceğiz. Yüksek bütçeli oyun endüstrisinin daha hızlı büyümesine yardımcı olacak bu teknolojiyle birlikte kullanıcılar; herhangi bir cihaz, cep telefonu veya televizyon ekranlarında bu oyunları oynayabilecekler. Bulut tabanlı oyun akışının birçok oyuncu için daha erişilebilir hale geleceğini ve evde büyük bir donanıma ihtiyaç duymayacaklarını düşünüyorum."

Guillemot'un ifadeleri pek de yakın gelecekte olmayacakmış gibi duruyor. Çünkü PS ya da Xbox gibi platformlarda her çeşit grafikli oyunları oynanabiliyoruz, bununla birlikte konsollarla birlikte oyunlar daha sinematik ve akıcı görselleştirilebiliyor. Bu yüzden en azından yakın gelecekte konsolların yok olup gideceğini muhtemelen görmeyeceğiz.

28
14
5
2
2
Emoji İle Tepki Ver
28
14
5
2
2