2017’den İtibaren Uçaklara İnternet Hizmeti Geliyor

1
1
1
0
0
2017’den İtibaren Uçaklara İnternet Hizmeti Geliyor
2017 yılına kadar AB ülkelerine, uçaklarda bilgisayar ya da telefon üzerinden 75 megabite kadar internet hizmeti verilmesi planlanıyor. Türkiye’de de benzer bir hizmet sunulması için çalışmalar devam ediyor.

AB ülkeleri, S Bant havacılık projesiyle 2017 yılına kadar uçaklarda 75 megabite varan internet hizmeti vermeyi planlıyorlar. Bu planın içerisinde Türkiye’nin de dahil olması için Türksat ve Inmarsat, birlikte bir çalışma başlattılar.

BTK kurumunca hava taşıtlarında GSM 1800 mobil hizmeti için 2009’da yapılan bir düzenlemeye gidilmişti. Hizmetin ticari olarak sunumunun öncesinde bu zamana kadar birçok deneme çalışmaları yapılmıştı. Hava taşıtlarında internet kurul kararıyla ilk olarak 2012 yılında Ku-band için, yakın zamanda da Ka-band için düzenlenmişti.

Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı hava taşıtlarında UHH (Uydu Haberleşme Hizmeti) ve ISS (İnternet Servis Sağlayıcılığı) hizmeti yetkilendirmelerinin ikisine birden sahip olan işletmeciler, resmi kurumun internet sitesinde bulunan “Hava Taşıtlarında Elektronik Haberleşme Hizmeti Sunumuna İlişkin Bilgi Formu”nu doldurduktan sonra gerekli izinleri alabiliyorlar. Yabancı ülkelerdeki hava taşıtları ise yetkilendirmeye tabi tutulmadan benzer bir izin sürecinden geçtikten sonra bu hizmeti sunabiliyorlar.

1
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
1
0
0