Uçak Yolculukları Hakkında Muhtemelen Bilmediğiniz 10 İlginç ve Yararlı Bilgi

121
26
7
7
6
Uçak yolculukları bizim bilmediğimiz ve arka planda süregelen birçok detay içeriyor. Bugün sizler için belki de haberdar olmadığınız birkaç ilginç bilgiyi derledik.

Eğer siz de uçaklara ve hava yollarının işleyişine sadece yolcu olarak müdahil olanlardansanız muhtemelen birazdan sıralayacağımız bilgiler sizleri şaşırtacaktır. Dilerseniz sözü fazla uzatmadan bu bilgilere geçelim.

1. 1930'dan Önce Sadece 'Host' Vardı

Günümüzde kadınların çoğunlukta olduğu bu alanda, 1930'lardan önce hiç kadın bulunmuyordu. Ellen Church'ün 1930 yılında pilot lisansı alması sonrası bu durum sonsuza dek değişti.

2. Hostesler Aslında Sizin İçin Değil Kaptan İçin Var

Genel kanı uçaktaki hosteslerin birincil görevinin sizin ihtiyaçlarınıza koşmak, servis yapmak ve güvenliğinizi sağlamak olduğu yönündedir. Ancak bu doğru değil. Hosteslerin ilk ve en önemli görevi uçağa sıradışı herhangi bir durum olması halinde kaptan ve yardımcı kaptanların dediklerini yapmaktır.

3. Kapılar Kapanana Değin Kimse Para Alamaz

Farklı havayolu firmalarının farklı politikaları olsa da genelde uçuş görevlileri saat bazında çalışır. Anlayacağınız uçak kalkışa geçesiye dek para kazanmış sayılmazlar. Hatta bazı şirketler iptal olan uçuşlar için çalışanlarına para ödemez.

4. İniş ve Kalkışta Uyumamalısınız

İniş ve kalkış esnasında ani basınç değişikliği sizlere iyi gelmeyebilir. Bu anlarda burnunuz kanayabilir ve ani yardıma ihtiyaç duyabilirsiniz. O yüzden uçak kalkışa geçmeden uyumak iyi fikir değil.

5. İyi Bir Uçuşun Anahtarı: Uyku

İniş ve kalkışta uyumamalısınız demiştik ama bu hiç uyumayacaksınız demek değil. Uçuş esnasında uyumak vücudunuz için en sağlıklı davranış şeklidir. Hatta uçuş görevlileri siz uyurken servis yapıyorlarsa sizi uyandırmayacaklardır.

6. Balık mı Tavuk mu?

Yemek servisi yapan havayolu şirketlerinde ekseriyetle balık ve tavuk servisi yapılır. Her nedense insanlar sürekli tavuk istedikleri için arka sıralara dek tavuk bitmiş veya bitmek üzere olur. Tam burada küçük bir numara döner: Hostesler size balığın 'şefin spesiyalitesi' olduğunu söyleyerek almanızı sağlar. Böylece yemek herkese yetmiş olur.

7. Hosteslerde Şok Silahı Olabilir

Ülkemizde bu madde geçerli değil ama uçuş esnasında güvenliği sağlaması için bazı havayolu şirketlerinin çalışanlarına elektroşok cihazı temin ettiği biliniyor.

8. Hani Sırayı Tercih Etmeli?

Eğer bir kaza anında hangi sıraların daha büyük tehlikede olduğunu merak ediyorsanız yukarıdaki renk skalası size yardımcı olacaktır. Güvenlik sıralaması arkadan öne doğru ilerliyor. En az güvende olanın pilotlar olduğunu da söylemeliyiz.

9. Hostesler Neler Yapabilir?

Uluslararası havayolu kurallarına göre bütün host ve hostesler ilk yardım eğitimi almak durumundalar. Hatta olası durumlarda doğum işlemini dahi gerçekleştirecek donanıma sahiptirler.

10. Bilmeniz Gereken Ufak Detaylar

  • Ayakkabılarınızı çıkarmanız hiç doğru bir seçim değil. Yerlerdeki mikrop miktarı düşündüğünüzden çok daha fazla.
  • Bu dediğimiz tuvaletler için de geçerli. Gerçekten ihtiyacınız yoksa tuvalete girip çıkmanız doğru seçim değil.
  • Kullandığınız masalar birçok farklı sebep için kullanılıyor. Sizden önceki yolcunun bebeğinin bezini orada değiştirmiş olabileceğini dahi düşünmelisiniz. Öncesinde anti bakteriyel bir bezle silmekte fayda var.
  • Terör, bomba vb. herhangi bir kelime kullanmayın. Bu tür küçük şakalar küçük bir ortamda git gide büyüyerek paniğe ve hoş olmayan olaylara sebep olabilir.
  • Çok bilinmese de havayolu şirketlerinin birçoğunda bahşiş alınması yasak değildir. Dilerseniz kendilerine bir güzellik yapabilirsiniz
  • Uçuş görevlileri çok fazla kötü davranan, sinirli ve gergin yolcuyla cebelleşiyorlar. Kendilerine iyi davranırsanız fazladan içecek ve yemek alabilirsiniz.

Kaynak : https://brightside.me/inspiration-tips-and-tricks/10-things-flight-attendants-rarely-talk-about-and-tips-to-make-your-flights-more-comfortable-547560/
121
26
7
7
6
Emoji İle Tepki Ver
121
26
7
7
6