Ünlü Girişimci, Silikon Vadisi'nde Ücretsiz Kripto Startup Okulu Açıyor

9
2
0
0
0
Kripto para ve kripto para ekonomisi halen geniş kitleler tarafından tam anlamıyla anlaşılabilmiş değil. Ayrıca bu alana atılmak isteyen girişimcilerin de akıllarında bazı sorular bulunuyor. İşte bu sorulara cevap vermek isteyen a16z, yedi haftalık bir kripto okulu projesi başlattı.

Chris Dixon’ın genel ortağı Andreessen Horowitz (a16z), geçtiğimiz ay TechCrunch Disrupt’ta yaptığı duyuruda risk sermayesi şirketinin ücretsiz bir kripto startup okulu açacağını söylemişti. İşte bu okul, bugün resmi olarak açıldı. Okula il başvurular 4 hafta sürecek.

a16z, bu başlangıçla birlikte kripto para birimlerini demokratik hâle getirmek istiyor. Dixon ve a16z ekibi, yaklaşık 7 yıldır kripto para ve blok zinciri (blockchain) alanında bulunuyorlar ve firma, bunca yıldır edindiği tecrübeyi girişimcilerle paylaşmak istiyor.

Kripto para okulunun detayları:

Andreessen Horowitz

Firma, bu yolla kripto topluluğuna destek verirken bu sayede a16z için de yatırım fırsatları yaratabilecek. a16z, ayrıca kripto startup okuluna katılmanın a16z’den yatırım alınacağı anlamına gelmediğinin de altını çizdi. Kendisi ayrıca a16z’nin konu kripto startup yatırımlarına geldiğinde oldukça düşünceli bir yatırımcı olduğunu, sadece kripto startup okulunun bir katılımcısı değil büyük kripto topluluğunun bir parçası olduğunu söyledi.

a16z Kripto Startup Okulu, 21 Şubat 2020’de açılacak ve 7 haftalık bir programdan oluşacak. Dersler Menlo Park’ta gerçekleştirilecek. Yani dersleri alabilmek için Silikon Vadisi’ne gitmeniz ve orada birkaç ay geçirmeniz gerekecek. Diğer ülkelerden de insanların katılmak isteyeceğini düşünen a16z, derslerin hepsini kaydedecek ve daha sonra herkesin izleyebileceği şekilde bu ders materyallerini paylaşacak.

Peki 7 haftalık bu program kapsamında hangi konular işlenecek?

  • Kripto ağları nedir ve neden önemlidir?
  • Blok zinciri hesaplamalarının temeli: Kriptografi ve ortak karar
  • Uygulama geliştirme araçlarına genel bakış
  • Uygulamalar: Günümüz ve 2025
  • Kripto iş modelleri
  • Kripto Ekonomi
  • UX, ürün geliştirme ve güvenlik
  • Pazara açılma stratejisi ve geliştirici ilişkileri
  • Topluluk katılımı ve kontrol
  • Düzenleyici alanlar ve değerlendirme
  • Bağış toplama rehberi

Derslerden de anlaşılabileceği gibi sadece bir kripto para odaklı bir programdan ziyade startup’a giriş kursu da denilebilir. Yazılım ürünleri kurmada geçmişte tecrübelerinizin olması gerekiyor ancak bir kripto uzmanı olmanız da gerekmiyor. Katılımcılar haftada 12 ile 15 saatlik dersler, atölyeler, danışmanlıklar alacaklar. Kursun sonunda ise katılımcılar bir proje fikri ya da demo günü boyunca bir prototip gösterecekler.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/11/08/andreessen-horowitz-launches-free-crypto-startup-school/
9
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
2
0
0
0