Ücretsiz Pil Değişim Programına Çağrılan Hatalı iPhone 6S Modelleri Nasıl Anlaşılır?

0
0
0
0
0
Ücretsiz Pil Değişim Programına Çağrılan Hatalı iPhone 6S Modelleri Nasıl Anlaşılır?
Apple geçtiğimiz hafta iPhone 6S modellerinin pilini ücretsiz olarak değiştireceğini açıklamıştı. Peki hangi iPhone 6S modellerinin pili değiştirilecek?

iPhone 6S kullanıcılarının son dönemlerde telefonun kendi kendine kapanması ve bu durumun sıklıkla yaşanması üzerine şikayet etmesiyle birlikte Apple, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada bazı iPhone 6S modellerinin pilinde hata olduğunu ve hatalı olduğu tespit edilen iPhone 6S modellerinin pilinin ücretsiz olarak değiştirileceğini açıklamıştı.

Apple'ın hatalı modelleri nasıl tespit edeceği ve kullanıcıların bundan nasıl haberdar olacağı ile ilgili sorular akıllara takılırken, 9to5Mac yayınladığı bir haberde Apple'ın bu modelleri nasıl tespit edeceğini açıkladı.

Peki hatalı model olup olmadığını nasıl anlarız?

Belli bir zaman aralığını kapsayan modellerde batarya hatası görüldüğü için Apple çareyi seri numarasından bu aralıkta üretilen cihazları tespit etmekte bulmuş. Bunun için öncelikle iPhone 6S kullanıcılarının Ayarlar - Genel - Hakkında kısmına girerek buradan cihazının seri numarasına baklamaları gerekiyor. Eğer seri numaralarının 4. ya da 5. hanesinde "Q3, Q4, Q5, Q6, Q7, Q8, Q9, QC, QD, QF, QG, QH ya da QJ" karakterlerinden bir tanesi yer alıyorsa sahip olduğunuz iPhone 6S hatalı pile sahip modellerin üretildiği tarihe denk geliyor ve cihazınızdaki pilin değiştirilmesi gerekiyor.

Şu anda Türkiye'deki Apple Store'larda bu ücretsiz pil değişim programı başladı mı bilemiyoruz ancak bu program başladığında eğer siz de iPhone 6S cihazınızda bahseden problemleri yaşıyorsanız ve cihazınız değişim için uygun seri koduna sahipse ücretsiz bir şekilde cihazınızın pilinin değiştirilmesi için Apple'a ulaşabilirsiniz.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0