Apple'ın Akıllı Telefon Satışları, Beklenenden Daha İyi Durumda

19
11
6
2
1
Counterpoint tarafından açıklanan verilere göre üçüncü çeyrekte ABD'nin akıllı telefon satışları oldukça düşmüş durumda. Fakat Apple yine de beklenenden iyi bir durumda.

Counterpoint, ABD'nin 2019 yılının 3. çeyreğindeki akıllı telefon satışı verilerini açıkladı. Beklendiği gibi geçen seneye göre sayılarda düşüş yaşandı. Ağustos ayında yapılan 11,3 milyon adet akıllı telefon satışı yapıldı. Bu veriler geçen seneye göre %4 düşüş yaşadı. Temmuz ve ağustos ayındaki kombine değerlere bakıldığında ise bu değerin %10 oranında düştüğü görülüyor.

Eylül ayına bakacak olursak Apple'ın liderliği eline aldığını görüyoruz. Eylül ayındaki iPhone 11 lansmanının ardından Apple'ın satış değerlerinde bir yükselme görülmüştü. iPhone 11 Pro Max'ın ailenin en çok ilgi çeken telefonu olduğu verilerden ortaya çıkıyor olsa da Counterpoint'in iddialarına göre daha uygun fiyatlı olan yeni iPhone 11 modelinin diğerlerinden daha fazla ilgi görecek. 

Diğer şirketler ne durumda?

Android cephesine bakacak olursak Samsung, Galaxy S10 ailesi ile birlikte liderliği eline almış durumda. Orta segment telefonları olan A10e, A20 ve A50'nin de satış rakamlarının yüksek olduğunu söylememiz gerekiyor. Note10'un satış rakamları ise Note9'un arkasında kalmış durumda. 

5G telefonlara bakacak olursak Samsung bu alanda liderliğini sürdürüyor. Galaxy S10 5G ile en çok satan 5G özelliğine sahip telefon olarak biliniyor. 

Kaynak : https://www.gsmarena.com/counterpoint_us_smartphone_sales_continue_to_slump_in_q3_apple_doing_better_than_expected_-news-39573.php
19
11
6
2
1
Emoji İle Tepki Ver
19
11
6
2
1