Ukrayna'da Dehşet Verici Bilgilerin Ele Geçirildiği Devasa Hacker Saldırısı!

3
1
0
0
0
Ukrayna'da Dehşet Verici Bilgilerin Ele Geçirildiği Devasa Hacker Saldırısı!
Başta Ukrayna olmak üzere Suudi Arabistan ve Avusturya'ya kritik siber saldırılar gerçekleşti. Ukrayna'da elde edilen verilerin türü dehşet verici.

Araştırmacılar, hacker'ların zekice bir yöntemle kritik doğal gaz ve petrol altyapısı, haber medyası ve bilimsel araştırmalar da dahil olmak üzere kilit alanlarda yaklaşık 70 hedeften, 600 gigabyte'dan fazla veri elde ettiğini açıkladı. Saldırılar özellikle Ukrayna üzerine yoğunlaştı ama Suudi Arabistan ve Avusturya da belli çapta etkilendi.

Geçtiğimiz hafta güvenlik firması CyberX tarafından yayınlanan araştırmaya göre kötücül operasyonda; ekran görüntülerinin, belgelerinin ve şifrelerin ses kayıtlarını yakalamak için kötü amaçlı bir yazılım kullanıyor. Hedeflere başlangıçta enjeksiyon işlemi uygulanmış Microsoft Word belgeleri yollanıyor ve virüs bulaştırılıyor. Enfekte olmuş makineler, saldırganlar tarafından kullanım hakları elde edilmiş Dropbox hesaplarına farkında olmadan ses ve veri yüklüyor. Araştırmacılar operasyona “BugDrop” ismini veriyor.

CyberX araştırmacıları, saldırıyı "BugDrop Operasyonu karışık bir kötücül yazılım kullanan ve önemli kaynaklara sahip bir kuruluş tarafından desteklenen iyi organize edilmiş bir operasyon" olarak tanımlıyor.

Araştırmacılar şu noktaya da değiniyor: "Günde birkaç gigabyte veri depolamak, şifrelerini çözmek ve analiz etmek için büyük bir altyapı gerekir."

Saldırıda enfekte olmuş hedefler arasında şunlar bulunuyor:

  • Petrol ve gaz boru hatları için uzaktan izleme sistemleri tasarlayan bir şirket
  • İnsan hakları ve terörle mücadele için yapılandırılmış uluslararası bir organizasyon
  • Elektrik trafo merkezleri, gaz dağıtım boru hatları ve su tedarik tesisleri tasarlayan bir mühendislik şirketi
  • Bir araştırma enstitüsü
  • Ukrayna gazetelerinin editörlerinin kişisel hesapları
Kaynak : https://arstechnica.com/security/2017/02/hackers-who-took-control-of-pc-microphones-siphon-600-gb-from-70-targets/
3
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
1
0
0
0