Ulaştırma ve Altyapı Bakanından GSM Operatörlerine 'Kapasitenizi Artırın' Talimatı

26
5
4
3
1
Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da yaşanan depremin ardından yetkililer tarafından yapılan açıklamalar devam ediyor. Şimdi ise yeni bir açıklama, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'dan geldi. Turhan, 3 GSM operatörüne de gerekenin yapılması yönünde talimat verildiğini açıkladı. Bakanın açıklamalarına göre 118 milyon kişilik kapasite, 175 milyona çıkartılacak.

26 Eylül'de İstanbul'da gerçekleşen 5.8 büyüklüğündeki depremin yankıları sürüyor. Hatırlanacağı üzere yaşanan depremin ardından özellikle telefon görüşmeleri konusunda büyük aksamalar yaşanmış, operatörler bir süre hizmet verememişti. Şimdi ise konuyla ilgili olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan tarafından yeni bir açıklama geldi.

Cahit Turhan, Türkiye'nin deprem kuşağında olduğunun kabul edilmesi gerektiğini ve bu doğrultuda her şeye hazırlıklı olunması gerektiğini ifade etti. Turhan, deprem gerçeğiyle Türkiye'nin çok daha önceden yüzleşmiş olduğunu ve bu doğrultuda da çalışmaların devam ettiğini; tünellerin, köprülerin ve otoyolların her türlü depreme hazırlıklı olduğunu belirtti.

GSM hatları

Sözü, depremden sonra yaşanan iletişim sorunlarına getiren Bakan Turhan, konuyla ilgili olarak GSM operatörleriyle irtibata geçildiğini ve operatörlere, kapasitenin artırılması dahil ne gerekiyorsa yapılması konusunda talimat verildiğini açıkladı. Türkiye'de aktif olarak hizmet veren üç operatöre de aynı talimatın verildiğini söyleyen Turhan, Türkiye'deki 3 operatörün şu an için toplam kapasitesinin 118 milyon olduğunu ancak bu kapasitenin çok kısa bir süre içerisinde 175 milyona yükseltileceğini vurguladı.

Yaşanan doğal afetler neticesinde yaşanan telefon ile iletişim sorunlarının sadece Türkiye'ye özel değil, dünya genelinde en sık karşılaşılan sorun olduğunu ifade eden Turhan, Türkiye'nin bu konudaki çalışmalarının bugüne dek sürdürüldüğünü ve bundan sonra da devam edeceğini söyledi. Turhan, haberleşme altyapısının sürekliliğinin sağlanması amacıyla ulusal düzey haberleşme planının kullanıldığını açıkladı.

Coğrafi koşullara bağlı olarak kapsama alanının olmadığı bölgeler için de ayrı bir parantez açan Bakan Turhan, ülkemizdeki GSM operatörlerinin 40 farklı bölgede uydu üzerinden iletişim sağlayan mobil baz istasyonlarının olduğunu, bunların 2014 yılından beri yapıldığını belirtti. Turhan, GSM operatörlerine ait bu baz istasyonlarının hem iletişimin sağlanması hem de ek kapasite artırması için aktif olarak kullanıldığını söyledi.

Kaynak : https://www.haberturk.com/bakan-turhan-dan-gsm-operatorlerine-kapasite-artirma-talimati-2526871-teknoloji
26
5
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
26
5
4
3
1