Kanlı Ay'ı En İyi Şekilde Fotoğraflamanızı Sağlayacak Tavsiyeler

49
9
4
3
2
Amatör ve profesyonel fotoğrafçıların yoğun bir şekilde ilgisini çeken Kanlı Ay'ı en başarılı şekilde ölümsüzleştirmenizi sağlayacak tavsiyeler.

Malumunuz Dünya’nın en etkileyici doğa olaylarından biri olan Kanlı Ay ile buluşmamıza sayılı saatler kaldı; daha önceki yazılarımızda Kanlı Ay’ın detaylarına dair bilgileri sizinle paylaşmıştık.

Türkiye olarak bu doğa olayını Dünya’da en net gözlemleyebilecek ülke olmamız, gerek profesyonel gerekse de amatör anlamda fotoğraf sanatına gönül vermiş tüm insanların gündemini oluşturuyor. 2018’in en önemli gökyüzü olayı olarak kabul edilen Kanlı Ay’ı en iyi nasıl fotoğraflarsınız sorusunun cevabı ise oldukça güvenilir bir kaynaktan geliyor; dünya devi Canon. Siz değerli Webtekno takipçileri için Canon’un fotoğrafçılara verdiği öğütleri sizlerle paylaşıyoruz.

Akıllı Telefonunuz İçin Doğru Uygulama Seçimi

Canon’un tavsiyesine göre Photographer’s Ephemeris uygulaması Ay'ın hareket rotası hakkında önemli bilgiler paylaşırken, Photopills uygulaması ise Ay'ın en parlak ve fotojenik olduğu zaman dilimlerini sizlerle paylaşıyor. 

Doğru Lens Kullanımı Hayati Önem Taşıyor

Konu gökyüzünü fotoğraflamak olduğunda sorunların belki de en büyüğü, yeterince detaylı bir görüntü ile kadraj boyutunun oranını tutturmak oluyor. Bu konuya çözüm olarak kendi ekipmanlarından bir örnek ile yaklaşan Canon, “Yaklaşık 600 mm netleme mesafeli bir full frame DSLR makineye uzun bir telefoto lensi takarak, kompozisyonu uygun şekilde ayarlayabilirsiniz. Bunu sağlamak için tutulmanın olduğu gün EF 200-400mm f/4L IS USM Ext.1.4 x lensten ve Canon EOS 5D Mark IV’ten yararlanın” sözleri ile tavsiyede bulunuyor.

Düşük Işıklarda Yüksek Performans Sunan Makineleri Seçin

Özellikle profesyonel ya da yarı profesyonel anlamda fotoğrafçılık ile ilgileniyorsanız, ışık değerlerinin çekimlere nasıl etki ettiğinden ve makine diyafram değerinin etkisinden haberdar olmalısınız. Tek ışık kaynağının Ay ışığı olacağı bu güzel gecede başarılı ve unutulmaz bir kare yakalamak istiyorsanız, cihazınız kesinlikle gece çekimlerine elverişli olmalı; gren gibi kumlanmalardan minimum seviyede etkilenmeli.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/kanli-ay-tutulmasi-oncesi-aman-dikkat-40909200
49
9
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
49
9
4
3
2