Uluslararası Uzay İstasyonu'na En Hızlı Sevkiyat Rekoru Kırıldı

16
8
2
1
0
Birkaç gün önce yola çıkan ve istasyona takviye destek götüren roket, 3 saat 19 dakikada istasyona ulaşarak bir rekor kırdı.

Kazakistan’dan birkaç gün önce kalkış yapan Soyuz-2.1a roketinin taşıdığı Progress MS-11 kargosu Uluslararası Uzay İstasyonu için destek götürdü. Aslında şimdiye kadar onlarca destek taşıma görevi yapılmıştı ama bu görevin farklı bir yanı var.

Görev Rus uzay ajansı Roscosmos tarafından gerçekleştrildi. Roketin Dünya’dan başarılı bir şekilde istasyona ulaşması 3 saat 21 dakika sürdü. Bu aslında bir rekordu. Roket, şimdiye kadarki yapılan en hızlı sevkiyattan 19 dakika daha önce sevkiyatı tamamladı.

Dünya’dan uzay istasyonuna doğru yola çıkan destek sevkiyatları genelde istasyona ulaşmadan önce Dünya’nın etrafını birkaç kez dolanmaları gerekiyor. Bu sayı görevden göre değişiyor. Eskiden bu amaçla yola çıkan roketler defalarca tur atıp istasyona ulaşıyorlardı ancak ‘hızlı yol’ isimli bir teknoloji kullanılmaya başlandığından beri roketler iki turda istasyona ulaşabiliyor.

~Bir ziyaretçi bugün istasyona ulaştı. Destek aracı üç buçuk saat içinde istasyona kenetlenerek bir rekoru gerçekleştirdi. Çok etkileyici!

Bu tarz destek görevlerini mümkün olduğunca verimli bir şekilde yapmak hem NASA’nın hem de Rusya’nın bir süredir üzerinde çalıştığı bir amaç. Roscosmos bu amacına biraz daha yaklaşmış gibi duruyor. Bakalım gelecek görevlerde daha hızlı sevkiyatlar görebilecek miyiz?

Kaynak : https://bgr.com/2019/04/05/iss-mission-record-speed-progress-ms-11/
16
8
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
16
8
2
1
0