Uluslararası Uzay İstasyonu’nun İnterneti, 600 Mbps Hız Yükseltmesi Aldı

42
11
6
2
1
NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu ile daha hızlı bir şekilde iletişim kurmak ve ilerleyen süreçlerdeki araştırmalarını daha hızlı ve verimli yapmak için mevcut internet hızını iki katına çıkardı ve Uluslararası Uzay İstasyonu, 600 Mbps hız yükseltmesi aldı.

NASA’dan yapılan açıklamaya göre astronotların ve yeryüzündeki kontrol merkezlerinin daha hızlı iletişim kurmasını sağlamak için Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS), 600 Mbps veri hızı yükseltmesi aldı. Yükseltme, Uluslararası Uzay İstasyonu’nun veri hızını iki katına çıkararak daha fazla veri gereklilikleriyle birlikte gelen yeni teknik aktarımları ve bilimsel deneyleri yapmayı mümkün kılacak. Bu yükseltme, aynı zamanda gelecekteki Gateway İstasyonu için iletişim yeteneklerinde önemli bir rol oynayacak.

Uluslararası Uzay İstasyonu ve yeryüzü arasındaki iletişim, yerin üzerindeki yörüngede yer alan bir dizi anten olan Uzay Ağı, İzleme ve Veri Aktarma Uyduları (TDRS) ile mümkün olmakta. Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan gelen veriler, bu uydular tarafından yer antenlerine iletiliyor ve bundan da veriler sabit hatlarla NASA merkezlerine gönderiliyor.

Veri iletimi 1 saniyeden kısa sürecek:

Uzay ajansının açıkladığı bu merkezler, radyo sinyallerini okunabilir verilere dönüştüren bilgisayar sistemlerinin, yeryüzündeki ekiplerin Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki astronotlara veri göndermesi gerektiğinde tersine çalışabilen bir sistem olduğunu gösteriyor. Süreç kapsamlı olmasına rağmen NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu ile yer sistemleri arasında veri iletiminin bir saniyeden daha kısa sürdüğünü söylüyor.

İnternet hızı, bu yükseltmeyle birlikte iki katına çıktı:

Yeni 600 Mbps bağlantısıyla Uluslararası Uzay İstasyonu, şimdi yükseltme işlemine kıyasla herhangi bir zamanda iki kat fazla veri gönderebilir ve alabilir. Sonuç olarak uzaydaki ekipler, daha ayrıntılı veriler veya daha yüksek çözünürlüklü içerikler gibi daha büyük miktarda bilgi gönderilmesini gerektiren deneyler yapabilir.

Uzay Ağı Yükseltme Projesi'nin lideri Risha George, “Bu proje, gelişmiş radyo frekansı dalga biçimlerinin, veri hızlarını artırmak ve yüksek hızlı iletişim hizmetleri için performansı artırmak için verimli bir şekilde kullanılabileceğini göstermiştir. Bu gelişmiş dalga formlarının operasyonel kullanımı, Ay'ın yörüngesinde yer alacak ve Mars'ta insan keşiflerinde kilometre taşı olacak küçük bir uzay aracı gibi gelecek görevler içinde de kullanılabileceğini kanıtlıyor” açıklamasında bulundu.

Kaynak : https://www.slashgear.com/international-space-station-gets-600-mbps-data-rate-upgrade-01589341/
42
11
6
2
1
Emoji İle Tepki Ver
42
11
6
2
1