Uluslararası Uzay İstasyonu Özel Sektöre Açılıyor!

1
0
0
0
0
Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS), NASA tarafından yapılan açıklamaya göre özel sektörden firmaların kullanımına açılacak ve bu sırada da NASA, Mars görevine yoğunlaşacak.

İnsanoğlunun şimdiye kadar inşa ettiği en pahalı yapı olan Uluslararası Uzay İstasyonu, boşlukta yapılan deneyler ve gelecekteki uzay programları için kilit rol oynuyor.

Daha önceki haberimizde Obama’dan gelen açıklamada 2030 yılında Mars’a gidileceğinin sözü verilmişti. Bu söz ile birlikte özel sektörden firmaların devlet imkanlarını kullanmasına olanak sağlanacak ve sektörün olgunlaşmasına izin verilecekti.

NASA Yöneticisi Charles Bolden’dan gelen açıklamada da özel sektörden 6 firmaya “ISS’e bir modül yerleştirme imkanına sahip olsaydınız bu modül ne olurdu?” diye sorduklarını ve oldukça tatmin edici cevaplar aldıklarını belirttiler.

Bu cevaplar arasında da en ilginç olanlardan birisi, derin uzay görevlerinde astronotların yaşayabilmesi için habitatlar oluşturacak olan Bigelow Aerospace firmasının oldu.

2024 yılında kullanım ömrü dolacak olan Uluslararası Uzay İstasyonu için yeni imkanlar üretilmesini isteyen NASA, aynı zamanda özel sektöre bu alanda tecrübe kazandırarak kendi uzay istasyonlarını üretmek için bilgiye sahip olmalarını sağlayacak.

Önümüzdeki bir iki yılda SpaceX ve Boeing astronotlarının ISS’e girişine izin verilerek başlayacak olan bu uzay hareketliliği, bizlerin geleceğini, Mars yolculuğunu ve daha önemlisi dünya dışındaki insan kolonilerinin kaderini şekillendirecek.

Kaynak : http://www.theverge.com/2016/10/11/13241404/nasa-private-companies-international-space-station-modules
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0