Ünlü Analistten Şaşırtan Tesla Yorumu: ''BMW Olma Potansiyeli Var''

28
5
3
1
0
Analist Pierre Ferragu, yatırımcıların sürekli olarak Tesla'nın üretim kapasitesine bakmasının doğru olmadığını söylerken, Tesla'nın büyük üreticilere karşı duruşunun ve tüketicilerden aldığı desteğin önemini vurgulayarak yeni BMW olma potansiyeli taşıdığını dile getirdi.

Yatırımcılar genel olarak Tesla’nın üretim kapasitesiyle kafayı bozmuş durumdalar. Fakat Tesla, sıradan bir otomobil üreticisi değildir. Bu nedenle Tesla’nın yalnızca üretim kapasitesine bakmak, Elon Musk’ın hedeflediği değişimleri anlayamamamıza ve göstermek istediği büyük resmi göremememize neden oluyor.

New Street Research’ten analist Pierre Ferragu, ‘’Bugün Tesla’nın günde 500 ya da 700 otomobil üretip üretemeyeceği konusunda sürekli olarak spekülasyonlar oluşturan bir analist ordusuna sahipsiniz fakat bu kimin umrunda?’’ diyerek, Tesla’nın üretimden ibaret bir şirket olmadığı konusuna vurgu yaptı.

‘’Üretim oranı artıyor. Bugün, günde 500 otomobil üretiyorlarsa gelecek yılın sonunda haftada 10 bin otomobil üretebilirler. Bugün günde 700 otomobil üretiyorlarsa gelecek yılın ortasında haftada 10 bin otomobil üretebilirler.’’ diyen Ferragu üretim kapasitesinin rakamlardan ibaret olduğunu ve iyileştirilebileceğini belirtti.

‘’İlerlemeli ve önemli olan noktalara bakmalısınız.’’ diyen Ferragu, ‘’Elon Musk, 9 ay içinde Model 3’ü şaha kaldıracaklarını söylüyor. Elbette ki başarısız olma ihtimallerinin çok yüksek olduğunu biliyor. Fakat herkesin bu noktaya çekilmesini istiyor.’’ diyerek Elon Musk’ın Tesla’nın çok daha iyi bir yerlere gelmesi için risk almaktan kaçınmadığını dile getiriyor.

Tesla’nın elektrikli otomobil pazarında açık ara lider olduğunu ve kendi pazar payını yaratırken büyük üreticilerin müşterilerini çaldığını dile getiren Ferragu, yatırımcıların bu noktaya dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Ferragu’ya göre Tesla, yalnızca 3 modeli bulunan butik bir otomobil üreticisi. Fakat yeni Tesla modelleri için çalışmalar devam ediyor. Tesla’nın premium pazarda büyük bir pay kazanma potansiyeli olduğuna dikkat çeken Ferragu, ‘’Tesla’nın BMW olma potansiyeli var.’’ dedi. Kim bilir, belki de bundan fazlası bile olabilir.

Kaynak : https://cleantechnica.com/2018/07/08/tesla-has-the-potential-to-become-bmw/
28
5
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
28
5
3
1
0