Ünlü Hackerdan Hacker Gibi Düşünmek İsteyenler İçin 8 Önemli İpucu

73
26
12
9
4
Kendini yazılımları test eden olarak tanımlayan ünlü hacker Santhosh Tuppad, yaptığı açıklamalarda kendisi gibi hacker olmak isteyenlere örnek olması için bazı bilgiler verdi.

16 yaşında yasa dışı olarak başladığı hackerlık işine daha sonradan etik hacker olarak devam eden Santhosh Tuppad, şu sıralar kendi şirketinin CEO'su konumunda. Kendisinden yazılımları test eden uzman olarak bahsetse de Tuppad'ın geçmişi fazlasıyla karanlık. Siyah şapkalık hackerlıktan beyaz şapkalığa geçen Tuppad, şirketlere siber saldırılar hakkında güvenlik hizmeti sunuyor.

Yazılımda dünyanın en iyisi olan Hindistan'da yaşayan Tuppad, ülkesinde fazlasıyla aktif. Kendisi toplantılar düzenliyor, ücretsiz atölye çalışmaları sağlıyor. Bunun haricinde ulusal ve uluslararası konferanslara konuşmacı olarak katılan hacker, 16 Nisan'da İstanbul'da yapılacak olan TestIstanbul konferansında da konuşmacı olarak karşımıza çıkacak. Tuppad şirketlerin, beyaz şapkalı hackerlar kadar siyah şapkalılarında siber güvenlik ekiplerine dahil edilmesi gerektiğine inanıyor. 

Tuppad, hacker olmak ve hackerlar gibi düşünmek isteyenler için de tavsiyelerde bulunuyor. Bu tavsiyelere gelecek olursak;

  1. Suçlular gibi düşünmeyi öğrenin ve bu konuda belgeseller izleyin. 
  2. Bugün cezaevinde olan kişilerin hikayelerine göz gezdirin.
  3. Yakın arkadaşlarınızın hesaplarını hackleyin, böylece suç işlemeden pratik yapmış olursunuz.
  4. Siyah şapkadan beyaz şapkaya geçmiş olan hackerlarla ilgili bilgiler edinin. Mümkünse onlarla iletişime geçin.
  5. Onay aldıktan sonra fiziksel yapıları baypas edin.
  6. Saldırılar yapın ve bilgiler toplayın. Bilgileri toplarken fark edilmemeye çalışın.
  7. Yazılımlarla alakalı dizi ve filmleri izleyin.
  8. Ünlü siber güvenlik uzmanlarının yazılarını okuyup konu hakkında bilgi sahibi olun.

Tuppad, hacker gibi düşünmek isteyenlere bu şekilde 8 tavsiye veriyor. Siber güvenliğin fazlasıyla önemli olduğu günümüz şartlarında hacker gibi düşünmenin ne kadar önemli olabileceğini tahmin etmek zor değil. Bir hacker gibi düşünerek hem kendi güvenliğinizi koruyabilirsiniz hem de yeteneğiniz varsa iyi bir hacker olabilirsiniz. Türkiye'de de fazlasıyla önem verilen siber güvenlik konusunda, her yıl BTK tarafından yarışmalar düzenlendiği hatırlatırız. Belki bu yazıyı okuduktan sonra, önümüzdeki yıl yeniden yapılacak olan yarışma için kendinize yeni bir sayfa açabilirsiniz.

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/teknoloji/hacker-gibi-dusunmek-isteyenlere-8-ipucu,CSVWL_8lDUKeXS-CXR6WZA
73
26
12
9
4
Emoji İle Tepki Ver
73
26
12
9
4