Ünlü Telekom Şirketlerinden ZTE'nin ABD'deki Ambargosu Sonunda Kaldırıldı

12
8
2
1
0
Çin menşeili telekom şirketi ZTE, tüm şirketi tehdit eden ABD genelindeki ticaret yasağının kaldırılması için son madde olan 400 milyon dolarlık ödemeyi yaptı ve "özgürlüğüne kavuştu".

ABD hükümeti tarafından, gelecekteki olası ihlaller için kendilerinden istenen 400 milyon doları ödeyen şirket, toplamda 2.3 milyar dolarlık ödemenin sonunda ambargoyu kaldırmayı başardı.

Ambargo nedeniyle Qualcomm ve Bradcom gibi şirketlerden çekirdek bileşenleri alamayan ve bu nedenle neredeyse iflasın eşiğine gelerek tüm ana operasyonlarını durduran şirket, ambargonun kaldırılması uğruna şirketin yöneticilerinde dahi ciddi bir değişikliğe gitmişti. 

ZTE'ye uygulanan ambargo, şirketin Amerikan teknolojisiyle üretilen ekipmanları İran ve Kore'ye sattığının ortaya çıkmasından sonra gündeme gelmişti. Bu olaylara karışan çalışanlarının tamamını cezalandıramayan şirkete, bu nedenle ambargo uygulanmaya başlamıştı. Sonraları Donald Trump'ın şirkete destek amaçlı attığı tweetleriyle, kendileri için tekrar bir umut doğdu ve sonunda bu noktaya gelindi. 

ABD telefon pazarının dördüncü büyük şirketi olan ZTE, uygun fiyatlı telefonlar sunmasıyla öne çıkıyor. Bu ambargonun kalkması sonucu eski günlerine dönüp dönemeyeceklerini ise zaman gösterecek.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/zte-is-officially-alive-again-as-us-lifts-death-penalty-ban/
12
8
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
12
8
2
1
0