Ünlü Vine Fenomenleri: Bize Birkaç Milyon Dolar Verin, Vine'ı Kurtaralım

0
0
0
0
0
Gün geçtikçe kullanıcı sayısında azalma yaşayan Vine'ın Twitter’ın yaptığı açıklama sonucunda kapatılacağını öğrenmiştik. Ancak ünlü Vine yıldızları bir araya gelerek uygulamayı kurtarmak için gizli bir plan yapıyorlar.

Twitter, gün geçtikçe kaybettiği kullanıcı sayısı nedeni ile popüler sosyal paylaşım sitesi olan Vine’ı sitesinden kaldırma kararı almıştı. Alınan bu karar üzerine ünlü Vine fenomenlerin çok üzüldüğünü ve çektiği onca videoyu kurtarabilme derdine düştüğünü de biliyoruz. Vine’cıları bu konuda az da olsa rahatlatan ünlü GIF oluşturma sitesi Giphy, Vine fenomenlerinin videolarını kurtaracağına dair çalışmalar yaptığını belirtmişti. Tabii buradaki sorun, GIF’lerin bir videodan ziyade animasyon ve sessiz olmasıydı. 



Oldukça tartışma konusu olan, ülkemizde bile çektiği Vine’lar sayesinde sinema filmi çeken dünyaca ünlü Vine’cılar, Vine uygulamasını kurtarabilmek adına gizli planlar yürüterek “Bizlere birkaç Milyon Dolar verin, bu sorunu çözelim” şeklinde önerilerini sundular. Vine'ın diğer bir yandan kullanıcı kaybetmesine sebep olarak gösterilen başlıca konular arasında 3 milyon takipçi sayısına sahip ünlü vine fenomeni Jon Paul Piques, Vine'a bir yorum filtresi eklenilmesi gerektiğini önemle vurgulayarak "F" harfi ile başlayan kelimelerin sansür edilmesi istemişti. Bu konuda geç kalan Vine'ın iş işten geçtikten sonra sansür özelliğini eklediğini de belirtelim.



Kimilerine göre gösterilen çabaların boşa gideceği gibi kimilerine göre de insanların keşfedilmesini sağlayan Vine uygulamasının kurtarılmasının mümkün olduğu düşünülüyor. Vine kanadından yapılan açıklamalar ise zaten o kadar para kazanmadıkları, dolayısıyla fenomenlere de istedikleri paraları veremeyecekleri yönünde. Sanırım "Rip Vine" deyimi yakın zamanda gerçekleşecek.

Kaynak : http://gizmodo.com/vine-stars-secret-plan-to-save-app-give-us-a-million-d-1788390186
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0